Komentara: 0
Pregleda: 1720

"Grad" Bitef teatra sinoć na sceni "Jadran"

28.11.2013. u 17:31h
Izvor: RTV Yueco
U okviru Međunarodnog festivala Desire, sinoć su održane tri predstave. Na sceni Jadran, održana je predstava „Grad“ Bitef teatra iz Beograda, u režiji Dine Radoman Caranović. U Dečijem pozorištu publika je imala priliku da vidi predstavu Kamernog pozorišta iz Arada, dok je u Pozorištu „Deže Kostolanji“ održana predstava Kazališta Hotel Bulić iz Zagreba.
"Grad" Bitef teatra sinoć na sceni "Jadran"

Predstava „Grad“ je nastala kao produkt niza aktivnosti kojima su istraživani doživljaji gradskog prostora. Ti doživljaji su bili donekle slični, ali i različiti. Jer grad nije samo skup onih koji u njemu žive, već ima i svoju volju, karakter, atmsferu, lice i podzemlje.

Razlika postoji i na sceni , jer se učesnici u predstavi razlikuju po polu, poreklu, odnosu prema životu, mogućnostima i ograničenjima sa kojima se susreću, kao i da li su osobe sa invaliditetom. Pored igrača i predstavi učestvuju i osobe sa invaliditetom i među njima ne postoji razlika, saglasni su igrači.

Ideja je da predstava pruži doprinos namerama da se osobe sa invaliditetom uključe u rad i stvaralaštvo profesionalnih pozorišta. Izvođači sa invaliditetom izabrani su na radionicama, koje je organizovalo Udruženje „Srebrno drvo“ uz pomoć grupe „Hajde da“

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1720
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.