Komentara: 4
Pregleda: 4015

Grad raspisao konkurs za dodelu studentskih stipendija

01.11.2022. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Grad Subotica raspisao je konkurs za dodelu stipendija za studente sa teritorije Grada Subotice za školsku 2022/2023. godinu. Konkurs je otvoren do 14. novembra.
Grad raspisao konkurs za dodelu studentskih stipendija

Predviđena je dodela 100 stipendija koje se isplaćuju u 10 jednakih mesečnih rata.

Pravo na stipendiju može ostvariti student koji je državljanin R. Srbije i koji ima prebivalište na teritoriji Subotice najmanje godinu dana od raspisivanja konkursa. Da upisuje prvi put bilo koju godinu studija prvog ili drugog stepena na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač R. Srbije. Da je uo tekuću školsku godinu na teret budžeta Srbije.

Prijava se vrši popunjavanjem obrasca prijave, koja se preuzima u Gradskom uslužnom centru, odnosno na zvaničnoj internet stranici Grada Subotice. Uz popunjeni obrazac prijave, student prilače i kratku biografiju, uverenje o upisu na visokoškolsku ustanovu ili o upisu u narednu godinu studija, uverenje o prosečnoj oceni tokom svih prethodnih godina studija (brucoši podnose fotokopiju svedočanstava o uspehu u svim razredima srednje škole), fotokopiju lične karte ili potvrdu MUP-a o prebivalištu, potvrdu NSZ o nezaposlenosti ili RFZO , izjavu dva svedoka o broju članova domaćinstava i uverenje o prihodima izdato od strane Sekretarijata za opštu upravu i zajedničke poslove.

Za ostvarivanje bodova po kriterijumu socijalno-ekonomskog statusa, student bez roditeljskog staranja i/ili korisnik prava na socijalnu pomoć uz prijavu dostavlja i fotokopiju Rešenja o smeštaju u drugu porodicu, fotokopiju Rešenja o priznavanju prava na novčanu socijalnu pomoć, odnosno fotokopiju socijalne anamneze izdate od strane CZSR.

Prijava na konkurs dostavlja se Komisiji predajom u Gradski uslužni centar ili poštom. 

Više informacija možete dobiti u Sekretarijatu za društvene delatnosti (Trg slobode 1, 3. sprat, soba 305), pozivom na broj telefona 024/626-883 ili klikom ovde.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4015
Povezane teme

Grad Subotica

stipendije

konkurs za dodelu stipendija

stipendiranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.