Komentara: 16
Pregleda: 5104

Grad raspolaže novcem mesnih zajednica

31.12.2012. u 14:10h
Izvor: RTV Yueco
Od 30. novembra mesne zajednice više ne mogu samostalno raspolagati svojim sredstvima. Savetnik gradonačelnika, Predrag Bobić ističe da se zahvaljujući izmenama zakonske regulative više neće moći dogoditi da račun mesne zajednice bude blokiran jer je u minusu ili je novac nenamenski trošen.
Grad raspolaže novcem mesnih zajednica

Izmene i dopune zakona o budžetskom sistemu, koji je stupio na snagu 29. septembra, donete su na predlog ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića.

Mnoge mesne zajednice imaju svoje sopstvene prihode od izdavanja prostorija u zakup, uz pomoć kojih su plaćali higijeničare u svom naselju, plaćali račune koji nisu pokriveni budžetskim sredstvima, kao i sve druge potrebene intervencije u mesnoj zajednici. Problem je što niko nije objasnio mesnim zajednicama šta izmena zakona znači i kako će oni ubuduće da troše svoj novac.

U lokalnoj samoupravi objašnjavaju da će na ovaj način moći da kontrolišu mesne zajednice kako troše novac. Više se neće moći dogoditi da račun mesne zajednice bude blokiran godinama ili mesecima, kao što se desilo u Novom Žedniku i Tavankutu.

Mesne zajednice su do sada imale tri računa. Jedan koji je zadužen za budžetska sredstva, uz pomoć kojeg se finansirao rad sekretara i deo materijalnih troškova, zatim račun za donacije i sponzorstva, kao i račun za sopstvene prihode. Novim zakonom sav novac koji je do sada stizao na račun za sopstvene prihode, biće uplaćen na račun Grada.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 5104
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.