Komentara: 2
Pregleda: 2328

Grad Subotica i "Caritas" paketićima obradovali 100 mališana

30.12.2015. u 16:52h
Izvor: Subotica.com
U klubu humanitarne organizacije „Caritas“, u Gajevoj ulici, dodeljeno je 100 novogodišnjih paketića deci iz socijalno ugroženih porodica.
Grad Subotica i "Caritas" paketićima obradovali 100 mališana

U saradnji sa Organizacijom „Caritas“, paketiće je obezbedio Grad Subotica. Paketići su dodeljeni deci sa spiska, koji su zajednički sastavili Romska organizacija „Arči“, MZ Novo selo i „Caritas“.

„Deca, koja su danas pozvana najverovatnije nisu imala priliku da ove godine dobiju novogodišnji paketić na drugom mestu“, izjavio je Gabor Ric iz humanitarne organizacije „Caritas“.

Lokalna samouprava je ove godine obezbedila ukupno 700 novogodišnjih paketića, zahvaljujući donacijama 16 društveno odgovornih privrednika, koji su se odazvali pozivu gradonačelnika, Jenea Maglaia.

„Zahvalio bi se subotičkim privrednicima. Ukupno je prikupljeno 700 paketića, deo paketića smo podelili pre podne u Hajdukovu, a sada ćemo obradovati još 100 mališana“, rekao je pomoćnik gradonačelnika Oto Buš.

Grad Subotica i "Caritas" paketićima obradovali 100 mališana

Među mališanima, koje je obradovao Deda Mraz, su bila i deca Ane Marije Kovač. Ana Marija je majka troje dece, od kojih najstarije ima 10 godina. Kako je ona nedavno ostala bez posla, žive od primanja njenog supruga, koji radi kao moler. Ana Marija kaže da žive u oskudici, te da ove godine nisu mogli da uštede i decu obraduju paketićima.

„Jako je teško brinuti o troje dece, niko nam ne pomaže. Ja sam nedavno ostala bez posla, živimo od primanja koja moj suprug zaradi radeći privatno kao moler. Pošto je zima, on jako malo ima posla, te nam je baš teško. Puno nam znači što su deca dobila paketiće, mi nismo bili u mogućnosti da im kupimo“, izrazila je zahvalnost Ana Marija Kovač.

Izvor: Subotica.com
Dodeljeno 100 novogodišnjih paketića deci iz socijalno ugroženih porodica Dodeljeno 100 novogodišnjih paketića deci iz socijalno ugroženih porodica Dodeljeno 100 novogodišnjih paketića deci iz socijalno ugroženih porodica Dodeljeno 100 novogodišnjih paketića deci iz socijalno ugroženih porodica Dodeljeno 100 novogodišnjih paketića deci iz socijalno ugroženih porodica Dodeljeno 100 novogodišnjih paketića deci iz socijalno ugroženih porodica Dodeljeno 100 novogodišnjih paketića deci iz socijalno ugroženih porodica Dodeljeno 100 novogodišnjih paketića deci iz socijalno ugroženih porodica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2328
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.