Komentara: 1
Pregleda: 1094

Grade parking ispod parking

03.02.2009. u 12:00h
<p>Mada će ovogodi&scaron;nji budžetski prihod biti manji za oko 150 miliona dinara nego pro&scaron;le godine (ne&scaron;to vi&scaron;e od četiri milijarde dinara), Subotičani će otpočeti realizaciju projekata koji su "u&scaron;li u cenu" stranačkih koalicionih sporazuma, bez obzira na smrtonosni zagrljaj svetske ekonomske krize.</p>
Grade parking ispod parking

Među prvima je gradnja podzemne garaže na Trgu cara Jovana Nenada (prostor ispred Otvorenog univerziteta), koja će koštati čak četiri miliona evra, a finansiraće ga JKP "Parking" i poreski obveznici.

Akoš Ujhelji, v.d. direktora JKP "Parking", najavio je prošle nedelje da je pri kraju izrada projektne dokumentacije za novu podzemnu dvospratnu garažu. U njoj će, istina, biti dvadesetak mesta više nego na postojećem parkiralištu ispred Otvorenog univerziteta, dok će sam Trg biti pretvoren u dečje igralište i oazu zelenila. Obrazloženje je povećan broj automobila u gradu i otežan saobraćaj u mnogim gradskim ulicama.

Subotičani će inače u cilju štednje izdatke za Skupštinu i Gradsko veće i rad političkih partija umanjiti za čak 25 miliona dinara, ali su zato budžetom predviđena znatna povećanja za kulturu i sport. Najveće povećanje su usluge izdavaštva (mediji). Tu je, svakako, i predviđenih oko milion evra za adaptaciju bioskopa Lifka, zatim finansiranje novog festivala (pored postojeća tri međunarodna) i ranije preuzete obaveze izgradnje Narodnog pozorišta i adaptacije Dečjeg pozorišta.

Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1094
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.