Komentara: 86
Pregleda: 18762

Gradi se nova sportska hala u Subotici, vrednost investicije 6 miliona evra

24.12.2022. u 13:51h
Izvor: Subotica.com
Grad sportova, kako kolokvijalno u sportskom kontekstu volimo da nazivamo Suboticu, a i kako još više volimo da nas doživljavaju, trebao bi da dobije novu modernu sportsku halu koja će omogućiti bolje uslove subotičkim sportistima da se razvijaju i da u nekoj perspektivi postižu (još) bolje rezulate. Tu informaciju obelodanio je gradonačelnik Bakić u nedavnom javnom obraćanju upravo na temu sporta.
Gradi se nova sportska hala u Subotici, vrednost investicije 6 miliona evra
Foto: Ilustracija, projekat hale sportova u Kraljevu

Da su sportisti jedni od najboljih ambasadora Subotice pokazuje se godinama, o čemu svedoče rezultati koji su neretko iznad očekivanja. Za bolje rezultate  i kontinuitet bez sumnje uslov je kvalitetnija sportska infrastruktura, u koju se postepeno ulaže, ali uglavnom kroz saniranje.

Kao značajniji iskorak na tom putu može da doprinese najava gradonačelnika SBakića da će se graditi nova sportska hala, da je lokacija već obezbeđena, a da borba za sredstva tek predstoji. Očekivana investicija je oko 6 miliona evra.

- Imali smo sastanak sa delegacijom iz Kraljeva koju je interesovao projekat kakav smo mi realizovali kroz bazen na Prozivci, a mi smo iskazali interesovanje za sportsku halu kakva ima u Kraljevu - nagovestio je Bakić. - Želja nam je da izgradimo reprezentativnu halu sa 4.000 mesta, da sportisti u Subotici dobiju još jedan, veći prostor, za treniranje i takmičenje. Na putu smo da imamo svoj projekat, lokacija za izgradnju je izabrana, a na meni je da nađem novac. To je moje obećanje koje želim da ostavim iza sebe.

Gradi se nova sportska hala u Subotici, vrednost investicije 6 miliona evraNova višenamenska sportska hala je nešto o čemu se dugo priča i što se potajno priželjkuje, priča o novom Gradskom stadionu je već ispričana. Ipak, izgradnjom novog multifunkcionalnog objekta ne bi smelo da se zaboravi na sportove na ledenoj ploči, one koji decenijama čekaju objekat u kojem će moći da treniraju i takmiče se duže od tri meseca koliko traje "sezona leda" u Subotici, ali ni na neke kao što su "šampioni iz suterena".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 86
Pregleda: 18762
Povezane teme

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.