Komentara: 8
Pregleda: 9887

Građani nezainteresovani za učešće u odlučivanju

20.11.2015. u 16:22h
Izvor: RTV Yueco
U Službi za zaštitu životne sredine održana je javna prezentacija studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje kanalizacione mreže na Paliću.
Građani nezainteresovani za učešće u odlučivanju

Iako projekat previđa parcele koje zalaze u zaštićeni deo Palića, građani ni ovoga puta nisu pokazali interesovanje da učestvuju u donošenju odluka u oblasti zaštite životne sredine. Udruženje Terras preuzelo je obavezu da informiše javnost o svim situacijama kada se održavaju javne prezentacije i javni uvidi, kako bi se povećalo učešće građana.

Studija o proceni uticaja na životnu sredinu deo je projekta koji podrazumeva izgradnju kanalizacione mreže u Lovranskoj, Solunskoj, Ritskoj ulici i Ulici Anđela Toričelija. Kanalizaciona mreža povećanog kapaciteta prema projektu zalazi u parcele koje pripadaju zaštićenom delu naselja, te je bila neophodna izrada studije o proceni uticaja na životnu sredinu.

Kakao bi se povećalo interesovanje građana i predstavnika mesnih zajednica za donošenje odluka u oblasti životne sredine, Udruženje „Terras“ je preuzelo obavezu informisanja javnost.

Studija o proceni uticaja je usvojena bez primedbi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 9887
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.