Komentara: 2
Pregleda: 1965

Gradonačelnik Bakić i ambasador EU Žiofre obišli fabriku "Bojsen"

09.12.2022. u 11:29h
Izvor: Subotica.com
Ambasador Evropske unije u Srbiji, Emanuele Žiofre i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić obišli su juče fabriku "Bojsen" koja nešto više od godinu dana posluje u Industrijskoj zoni "Mali Bajmok" i koja trenutno zapošljava nešto više od 180 ljudi.
Gradonačelnik Bakić i ambasador EU Žiofre obišli fabriku "Bojsen"

Privredna zona "Mali Bajmok", u okviru koje funkcioniše Slobodna zona Subotica, motor je privrednog razvoja grada i generator velikog broja zapošljavanja, istakao je gradonačelnik Stevan Bakić juče prilikom obilaska proizvodnog pogona kompanije "Bojsen".

- Fabrika "Bojsen" jedna je od najvećih investicija na teritoriji našeg grada. Vrednost ove investicije je više od 70 miliona evra, iako je prvobitno planirana vrednost bila 55 miliona - podsetio je gradonačelnik - Prilikom obilaska fabrike, ponovo sam imao priliku da vidim fascinantnu sliku potpune automatizacije i robotizacije proizvodnje. Naročito se ističe sistem bezbednosti i zaštite na radu koji je na gotovo stoprocentnom nivou. Ukoliko postoji problem na bilo kom delu trake staje proizvodnja na kompletnoj traci dok se kvar ne otkolni.

Gradonačelnik Bakić i ambasador EU Žiofre obišli fabriku "Bojsen"Ambasador Evropske unije u Srbiji, Emanuele Žiofre izjavio je, nakon obilaska proizvodnog pogona kompanije "Bojsen", da ova fabrika predstavlja još jedan dokaz da Srbija i Evropska Unija imaju istu budućnost.

Ovde smo imali priliku da vidimo snažnu integraciju gde imamo rukovodilačke veštine i radnu snagu iz Srbije spojenu sa evropskom investicijom. Praktično imamo jednu "win-win" situaciju. Naravno, potrebno je da i dalje u nekim drugim segmentima integrišemo Srbiju sve do njenog punopravnog članstva u EU, a u ovoj fabrici smo videlu budućnost na delu - kazao je Žiofre - "Bojsen" je dobar primer takozvanog evropskog vrednosnog lanca gde delovi stižu iz različitih zemalja, potom se ugrađuju, to je pokazatelj kako zajedno možemo postići mnogo toga na razvoju ekonomije svih naših zemalja.

Gradonačelnik Bakić i ambasador EU Žiofre obišli fabriku "Bojsen"Podsećamo, nemačka kompanija "Bojsen" je vodeći svetski proizvođač izduvnih sistema za automobilsku industriju. 

U nastavku posete Ambasador Evropske unije u Srbiji posetio je jutros i Regionalnu deponiju, a potom i domaćinstvo u Žedniku, o čemu ćemo izvestiti u zasebnoj objavi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1965
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

slobodna zona subotica

industrijska zona mali bajmok

stevan bakić

fabrika bojsen

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.