Komentara: 118
Pregleda: 11736

Gradonačelnik Bakić poručio da Subotičani nisu bezbednosno ugroženi i apelovao da se ne pomaže migrantima

26.07.2023. u 14:49h
Izvor: Subotica.com
Bakić je, između ostalog, poručio da je broj migranata u našim šumama znatno smanjen, da su akcije pripadnika policije i specijalnih jedinica urodile plodom, i da nema bojazni po naše građane, a da su nam garant za to upravo ovi organi reda koji svakodnevno brinu o bezbednosti svih nas. On je još jednom apelovao na sugrađane da ni na koji način ne pomažu migrantima.
Gradonačelnik Bakić poručio da Subotičani nisu bezbednosno ugroženi i apelovao da se ne pomaže migrantima

Odgovarajući na pitanja novinara nakon uručenja ključeva vozila za potrebe policije, gradonačelnik Stevan Bakić je govorio o novom obračunu migranata i pucnjavi koja je trenutno jedna od glavnih tema među našim sugrađanima. 

- Ono što je najbitnije jeste da ni građani Hajdukova, ni građani Makove, ni građani ostatka Subotice nisu bezbednosno ugroženi. Tu su pripadnici specijalne jedinice Žandarmerije i pripadnici lokalne policije, koji neće dozvoliti da ijedan građanin Subotice bude ugrožen - poručio je gradonačelnik. 

Gradonačelnik Bakić poručio da Subotičani nisu bezbednosno ugroženi i apelovao da se ne pomaže migrantima

On je potvrdio da dogodio sukob između dve grupe migranata i da je tom prilikom jedan migrant izgubio život, dok su dvojica zbrinuta u bolnici. 

- Imali smo incident u noći između 24. i 25. jula, koji se dogodio na periferiji Hajdukova. Došlo je do obračuna između migrantskih grupa, i tom prilikom jedno lice je preminulo, dok su dva lica ranjena i hospitalizovana. Ono što moram da naglasim, jeste to da postoji problem migranata ali da to nije problem samo grada Subotice, i države Srbije, već globalni problem celog sveta. Naša država je preduzela odgovarajuće obaveze, uslovljeno od EU, da formiramo migrantske prihvatne centre, a jedan takav se nalazi upravo na teritoriji našeg grada. Pripadnici PU Subotica i pripadnici Žandarmerije su danonoćno na terenu. U poslednjih nekoliko meseci imamo pojačane aktivnosti, i broj migranata u našim šumama je smanjen - nekada ih je bilo po 400 a sada je taj broj smanjen na 30-50 migranata - objasnio je Bakić.

Gradonačelnik Bakić poručio da Subotičani nisu bezbednosno ugroženi i apelovao da se ne pomaže migrantima

Granični organi mađarske vraćaju nam svakog jutra po 200 - 400 migranata, i to ne samo onih koji su ušli iz Srbije, ali Subotica ulaže ogromne napore da ovaj problem reši. U prvoj polovini godine utrošeno je 3 miliona i 480 hiljada dinara za transport miganata na jug naše zemlje, što je za 1,1 milion više u odnosu na isti period prošle godine. 

Osvrnuvši se na zbor građana koji je nedavno održan na Makovoj sedmici, a kome je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova, Bratislav Gašič, gradonačelnik Bakić je još jednom apelovao na građane da ni na koji način ne pomažu migrantima. 

- Nažalost, postoje sugrađani, u manjem broju, koji svoje domaće proizvode prodaju migrantima, postoje oni koji im dostavljaju hranu, obezbeđuju transport, neki im pomažu da se ilegalno priključe na izvor električne energije, neki im čak pružaju utočište u svojim domovima. Uvek sam apelovao na građane da to ne čine, kako bi migranti shvatili da nisu dobrodošli i da ne bi u tolikom broju dolazili. Sem toga, postoje društvene mreže kod nas, putem kojih se šire lažne vesti i informacije, čime se unosi panika i nemir među građane - dodaje on. 

On napominje da su pripadnici specijalnih jedinica i Žandarmerije neprestano na terenu, da prate situaciju i da su tu radi bezbednosti svih građana Subotice. 

- Pripadnici su danonoćno na terenu. Sinoć smo ponovo imali puškaranje, po dubini šume, bliže granici. Postoje tri punkta u Hajdukovu, kombinovane patrole PU Subotica i pripadnika specijalne jedinice Žandarmerije. Na licu mesta smo bili načelnik PU i ja, obilazili smo punktove. U poslednjih nekoliko meseci imamo konkretne rezultate naših akcija kao što je presecanje ilegalne dostave oružja i odgovorno lice koje je uhapšeno i procesuirano - zaključio je Bakić. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 118
Pregleda: 11736

Povezane vesti

Povezane teme

PU Subotica

migranti u subotici

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.