Komentara: 1
Pregleda: 1788

Gradonačelnik osudio rušenje spomenika

15.09.2009. u 10:01h
Izvor: RTV
<p>Gradonačelnik Subotice Sa&scaron;a Vučinić najo&scaron;trije je danas osudio ru&scaron;enje spomenika Martinu Luteru ispred Evangelističke crkve u Subotici i zatražio od nadležnih organa da u &scaron;to kraćem roku otkriju počinitelje ovog vandalskog čina.</p>
Gradonačelnik osudio rušenje spomenika

Vučinić je, kako se navodi u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, naveo da ovo nedelo izaziva veliku zabrinutost i uznemirenost građana svih veroispovesti koji žive u tom multietničkom gradu.

"Ponosni smo što je Subotica bila prvi grad u Srbiji koji je podigao jedan ovakav spomenik, baštineći na taj način uspomenu i poštovanje prema reformatoru i osnivaču Protestantske crkve", navodi Vučinić.

On je kazao da očekuje od nadležnih organa da u što kraćem roku otkriju počinioce, kao i da je, pored krivičnih sancija nadležnih pravosudnih organa, potrebna i oštra društvena osuda ovakvog ispoljavanja netrpeljivosti.

"Sigurni smo da Subotica neće dozvoliti da se ovakvim huliganskim aktivnostima narušava dugo negovano poštovanje različitosti u našem gradu, bogatstvo sa kojim pretendujemo da se kandidujemo za evropske integracije", naveo je Vučinić.

Spomenik Martinu Luteru u Subotici porušen je pre dva dana, a policijska uprava u tom gradu još se nije oglasila zvaničnim saopštenjem o ovom događaju.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 15 godina i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 1788
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.