Komentara: 3
Pregleda: 2081
Foto

Gradonačelnik primio Aleksu Stevanovića, člana pobedničke ekipe na evropskom prvenstvu iz robotike

06.07.2022. u 15:02h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Stevan Bakić primio je, u Zelenoj sali Gradske kuće, Aleksu Stevanovića, člana robotičarskog tima "MI", koji je odneo pobedu na ovogodišnjem evropskom takmičenju "EUROBOT 2022" u Francuskoj.
Gradonačelnik primio Aleksu Stevanovića, člana pobedničke ekipe na evropskom prvenstvu iz robotike

Na evropskom takmičenju iz robotike, koje je održano krajem maja u Francuskoj, pobedu je odnela šestočlana ekipa studenata Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada. U zlatnoj ekipi pod nazivom "MI" je i naš sugrađanin, Aleksa Stevanović, inače student druge godine mehatronike.

- Od oktobra smo počeli da pravimo robota, a pripreme su trajale do kraja aprila, kada smo učestvovali na nacionalnom prvenstvu.  Pobeda na tom takmičenju nam je omogućila plasman na evropsko prvenstvo koje je održano u Francuskoj. Roboti su, ove godine, sakupljali heksagone koji su prečnika 150 milimetara, a težine do 150 grama. Neki heksagoni su bili raspoređeni na tačno određenim mestima, dok su neki bili nasumično raspoređeni. Poenta je bila da ih roboti pronađu, sortiraju, poslažu i postave na određeno mesto. Meč je trajao 100 sekundi - objašnjava Aleksa Stevanović, student mehatronike na Fakultetu tehničkih nauka. 

Gradonačelnik primio Aleksu Stevanovića, člana pobedničke ekipe na evropskom prvenstvu iz robotikeNa takmičenju je učestvovalo oko 110 ekipa iz 26 zemalja, a gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić je istakao da je ponosan što naš grad ima svog predstavnika u pobedničkoj ekipi.

Ovaj izuzetan uspeh svedoči o kvalitetu našeg obrazovanja, o snazi naše nauke i o umeću naših predavača. Zlatna ekipa iz Srbije pobedila je višestruko bogatije i veće države. Ponosan sam na uspeh našeg sugrađanina i njegovih kolega. Ovo iznova potvrđuje da je Subotica prebogata mladim, talentovanim ljudima iz oblasti nauke, sporta i kulture, zato ovaj grad ne treba da se brine za svoju budućnost - poručio je Bakić.

Gradonačelnik primio Aleksu Stevanovića, člana pobedničke ekipe na evropskom prvenstvu iz robotikeBakić je našem zlatnom sugrađaninu, čiji je prosek na prvoj godini studija bio 9,00, poklonio knjigu "Istorija Srbije", te mu poželeo da jednoga dana bude na čelnoj poziciji u svom gradu. 

Izvor: Subotica.com
Prijem gradonačelnika Bakića za Aleksu Stevanovića, učenika robotičara Prijem gradonačelnika Bakića za Aleksu Stevanovića, učenika robotičara Prijem gradonačelnika Bakića za Aleksu Stevanovića, učenika robotičara Prijem gradonačelnika Bakića za Aleksu Stevanovića, učenika robotičara Prijem gradonačelnika Bakića za Aleksu Stevanovića, učenika robotičara Prijem gradonačelnika Bakića za Aleksu Stevanovića, učenika robotičara Prijem gradonačelnika Bakića za Aleksu Stevanovića, učenika robotičara Prijem gradonačelnika Bakića za Aleksu Stevanovića, učenika robotičara
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 1 nedelju
Komentara: 3
Pregleda: 2081
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

gradska kuća

stevan bakić

zelena sala

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.