Komentara: 1
Pregleda: 1395

Gradonačelnik tokom nedelje o bezbednosnoj situaciji

17.02.2009. u 18:57h
Izvor: RTV
Gradonačelnik tokom nedelje o bezbednosnoj situaciji

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić najavio je danas da će ove nedelje zatražiti sastanak sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, tužilaštva i suda o bezbednosnoj situaciji u tom gradu.

Vučinić je, na konferenciji za novinare povodom slučajeva nasilja u Subotici prethodnih dana, istakao da će od svih nadležnih organa zahtevati efikasan rad.

"Lokalna samouprava nema ingerencije niti uticaj na rad tih institucija, ali u slučaju nezadovoljstva njihovom efikasnošću ima pravo da inicira smenjivanje", rekao je Vučinić.

Proteklog vikenda se u Gornjem Tavankutu kod Subotice dogodilo teško ubistvo, a u napadu nožem teško je povređen košarkaš Spartaka Miladin Krstić.

"Neprihvatljivo je da pojedinci koji imaju više od 50 prekršajnih i krivičnih prijava i dalje slobodno šetaju ulicama i izazivaju nasilje, samo zato što se predmeti sporo procesuiraju", rekao je Vučinić povodom napada na Krstića.

On je rekao i da će predstavnike policije, tužilaštva i suda zamoliti da bolje komuniciraju sa medijima.

Vučinić je rekao i da su sve ulaznice za ovogodišnji bal gradonačelnika prodate.

Bal gradonačelnika biće održan 21. februara u Maloj Gostioni, a sav prihod namenjen je gasifikaciji dnevnog boravka škole za osobe ometene u razvoju "Žarko Zrenjanin".

 

Izvor: RTV
Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1395
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.