Komentara: 17
Pregleda: 3722

Gradska uprava Subotica najuspešnija od 17 lokalnih samouprava

06.10.2022. u 16:01h
Izvor: Subotica.com
Gradska uprava Subotica zauzela je prvo mesto nakon sprovedenog monitoringa funkcionisanja gradskih uprava, a pratio se rad ukupno 17 jedinica lokalne samouprave. Ovo istraživanje funkcionisanja lokalnih samouprava sprovedeno je u okviru projekta "Praćenjem javne uprave ka boljem upravljanju na lokalu - pratim JA", koji sprovodi Centar za evropske politike, a finansira Evropska unija.
Gradska uprava Subotica najuspešnija od 17 lokalnih samouprava

Rezultati projekta "Pratim JA" predstavljeni su u Plavoj sali Gradske kuće. 

Ovo svedoči o kvalitetu uprave, kao i o kvalitetu usluga koje Gradska uprava Subotica pruža građanima. Subotička lokalna samouprava najbolje je ocenjena u segmentu pružanja usluga, kao i u oblasti upravljanja javnim finansijama - objašnjava Vanesa Belkić iz Centra za ravnomerni regionalni razvoj - Tokom monitoringa ocenjivano je stanje u šest oblasti javne uprave.

Gradska uprava Subotica najuspešnija od 17 lokalnih samoupravaIz Gradske uprave Subotica poručuju da su najponosniji na to što je u izveštaju naročito istaknuta oblast pružanja usluga građanima i upravljanje javnim finansijama.

Građani su ti koji najviše cene i sude o našem radu, jer je ovo mesto gde se oni u prvom redu obraćaju da bi ispunili neku svoju obavezu ili ostvarili neko svoje pravo. Od prijema do rešavanja njihovih problema nekada je dug put, ali ukoliko se taj put privede raju na obostrano zadovoljstvo, onda smatramo da smo uspešno obavili zadatak. Učestvovanje u ovom monitoringu podrazumevalo je prikupljanje velikog broja podataka. Trudili smo se da sebe i svoj rad predstavimo u dobrom svetlu, onoliko koliko je to realno, a naravno da uvek postoji prostor za poboljšanje - izjavila je Marija Ušumović Davčik, načelnica Gradske uprave Grada Subotice.

Gradska uprava Subotica najuspešnija od 17 lokalnih samoupravaDa prostora za poboljšanje ima pokazuju i rezultati nakon sabiranja bodova - Subotica je osvojila 160 bodova, od mogućih  262.

Oblasti koje su najlošije ocenjene se odnose na izradu i koordinaciju javnih politika i transparentnost u procesu zapošljavanja. Danas smo predstavnicima lokalne samouprave dali preporuke za poboljšanje funkcionisanja javne uprave, a fokus je upravo na ove dve oblasti koje su najlošije ocenjene - navela je Belkić iz Centra za ravnomerni regionalni razvoj.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 3722
Povezane teme

Gradska uprava Subotica

lokalna samouprava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.