Komentara: 4
Pregleda: 10173

Gradski i prigradski prevoz od ponedeljka

08.05.2020. u 17:32h
Izvor: Subotica.com
Od ponedeljka, 11. maja, autobusi JP "Subotica-trans" na gradskim i prigradskim linijama saobraćaće po redu vožnje za radni dan, a uslugu prevoza moći će da koriste svi građani. Prevoz će se odvijati po redu vožnje koji je bio aktuelan pre uvođenja vanrednog stanja, a jedino neće saobraćati polasci označeni sa "Đ" i oni koji saobraćaju samo tokom školske godine.
Gradski i prigradski prevoz od ponedeljka

Počev od ponedeljka, uslugu prevoza moći će da koriste zaposleni, đaci, studenti, penzioneri i lica starija od 65 godina, odnosno neće biti ograničenja u pogledu kategorije putnika jer su se na osnovu epidemiološke situacije stekli uslovi za normalno odvijanje javnog prevoza, kažu iz JP "Subotica-trans".

- Putnici treba da koriste beskontaktne karte za prevoz, odnosno mesečne karte ili elektronski novčanik, a samo izuzetno da koriste mogućnost kupovine karte kod vozača autobusa. Kupovina karata kod vozača je moguća, ali bi je trebalo izbegavati jer podrazumeva fizički kontakt - navode iz nadležnog preduzeća.

Pravila ponašanja za putnike u gradskom i prigradskom prevozu javno su istaknuta na autobuskim stajalištima, a podrazumevaju da putnici prilikom korišćenja javnog prevoza treba da nose masku, da ulaze isključivo na prednja, a izlaze na ostala vrata, da prate dozvoljeni smer kretanja u vozilu, drže propisanu udaljenost u odnosu na druge putnike, te da validiraju beskontaktne karte.

Gradski i prigradski prevoz od ponedeljka

- Posebno apelujemo na putnike koji ne pripadaju kategoriji zaposlenih lica da usluge prevoza koriste u intervalima u kojima se uobičajeno ne voze zaposleni na i sa posla, kako bi se smanjile gužve i obezbedilo da broj i raspored putnika u vozilu omogućuju održavanje propisane fizičke udaljenosti među putnicima - dodaju iz JP "Subotica-trans". - U vozilima neće biti redara, jer naši putnici već od ranije imaju naviku da ulaze isključivo na prednja vrata, a da ostala koriste za izlaz. Većina putnika poseduje beskontaktne karte i one su bezbedne za upotrebu. Imajući u vidu dosadašnje razumevanje putnika, očekujemo da će sami voditi računa o propisanoj fizičkoj udaljenosti, te da neće biti potrebe da ih neko opominje u vezi toga.

Vozači će na kraju svake linije provetravati vozilo otvaranjem svih vrata i prozora, a vozila će se dezinfikovati svaki dan po povratku u garažu. Istovremeno sa uvođenjem gradskog i prigradskog prevoza, u ponedeljak će početi da rade i Autobuska stanica Subotica, Turistička agencija i prodajna mesta "Patria", "Teslino naselje" i "Palić".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 10173
Povezane teme

Suboticatrans

sutrans

gradski prevoz

red vožnje autobusa

javni prevoz

saobraćanje autobusa

autobuski prevoz

prevoz putnika

jp subotica-trans

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.