Komentara: 21
Pregleda: 11660

Gradski prevoz kreće fazno, a putnici će morati da se pridržavaju posebnih pravila

28.04.2020. u 16:56h
Izvor: Subotica.com
Od 4. maja počeće da saobraća javni gradski prevoz, međugradski i železnički saobraćaj. Nakon sednice Kriznog štaba izdate su instrukcije za organizaciju javnog transporta, a na lokalnim samoupravama je da što pre obezbede uslove za nastavak javnog transporta.
Gradski prevoz kreće fazno, a putnici će morati da se pridržavaju posebnih pravila

Krizni štab za suzbijanje korona virusa Vlade Srbije objavio je danas Instrukciju za organizovanje javnog gradskog, prigradskog i lokalnog prevoza u primeni mera prevencije, sprečavanja širenja i smanjenja rizika bolesti covid-19.

Rad javnog gradskog, prigradskog i lokalnog prevoza organizovaće se fazno, u skladu sa epidemiološkom situacijom. U prvoj fazi uspostavljanja odnosiće se na zaposlene, u drugoj fazi za učenike i studente, u trećoj za nezaposlene, turiste i sve osobe mlađe od 65 godina, odnosno u poslednjoj, četvrtoj za sve ostale građane.

Kako je navedeno u Instrukciji, svaka lokalna samouprava utvrdiće period trajanja faze, u koordinaciji sa Zavodom za javno zdravlje.

S obzirom na to da će biti neophodne više mere zaštite kako vozača i kontrolora, tako i putnika međusobno, važiće i posebna pravila među kojima su obaveza nošenja rukavica i maski, ulazak na prednja ili zadnja vrata, na duplim sedištima moći će da sedi samo jedna osoba, a biće neophodno držati i distancu u delu koji je predviđen za stajanje. Prevoznik će takođe biti u obavezi da svakodnevno dezinfikuje vozilo, kao i da provetrava unutrašnjost.

Sve instrukcije biće vidno postavljene na autobuskim stajalištima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 11660

Povezane vesti

Povezane teme

gradski prevoz

autobuske linije

saobraćanje autobusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.