Komentara: 16
Pregleda: 5245
Foto

Gradski stadion dobija hibridni teren

26.06.2024. u 09:55h
Izvor: Subotica.com
Sredstva koja će UEFA iz takozvanog „fonda solidarnosti“ ove sezone uplatiti na račun Fudbalskog saveza Srbije u iznosu od 3.161.000 evra, koliko pripada za učinak srpskih klubova na evropskoj sceni biće iskorišćena za potpunu sanaciju terena svih superligaša. Prema sporazumu UEFA i Evropske klupske asocijacije, ova suma namenjena je timovima koji ne učestvuju u evropskim takmičenjima.
Gradski stadion dobija hibridni teren

Klubovi iz Superlige su pristali da taj novac bude investiran u renoviranje svih terena klubova najvišeg ranga među kojima je i Gradski stadion – teren Fudbalskog kluba „Spartak“.

Kako je pre desetak dana Nikola Simović, predsednik Fudbalskog kluba „Spartak“ najavio da će u saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije na Gradskom stadionu kroz projekat UEFA-solidarnosti  na glavnom terenu biti postavljena hibridna podloga – kombinacija prirodne i veštačke trave koja ima tri puta veću izdržljivost od terena sa običnom travom prekjuče su i zvanično počeli radovim na terenu Gradskog stadiona.  

Gradski stadion dobija hibridni teren- Radovi na stadionu su započeti juče, izvodi ih firma Garden koja je specijalizovana za rekonstrukcije, postavku i izgradnju fudbalskih terena i stadiona. Završetak radova planiran je za 60 dana, što znači da bi oko 20. avgusta trebalo da bude sve gotovo – kaže Simović.

Nova sezona zakazana je za 20. jul, a s obzirom da radovi neće biti do tada okončani, Spartak će na startu prvenstvene trke biti domaćin u Staroj Pazovi.

Gradski stadion dobija hibridni teren- Prvu utakmicu kod kuće igraćemo s Partizanom i to je meč šestog kola koji je na programu 24. avgusta, a do tada ćemo mečeve kao domaćini igrati u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Utakmicu drugog kola, kada nam dolazi Čukarički i četvrog kada se sastajemo sa Radničkim iz Kragujevca igraćemo u Kući fudbala – objašnjava prvi funkcioner Spartaka.

Uskoro bi trebalo da počnu radovi i na pomoćnim terenima Gradskog stadiona.

Izvor: Subotica.com
Postavljanje hibridne podloge na glavnom terenu Gradskog stadiona Postavljanje hibridne podloge na glavnom terenu Gradskog stadiona Postavljanje hibridne podloge na glavnom terenu Gradskog stadiona Postavljanje hibridne podloge na glavnom terenu Gradskog stadiona Postavljanje hibridne podloge na glavnom terenu Gradskog stadiona Postavljanje hibridne podloge na glavnom terenu Gradskog stadiona Postavljanje hibridne podloge na glavnom terenu Gradskog stadiona Postavljanje hibridne podloge na glavnom terenu Gradskog stadiona
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 dana i 6 časova
Komentara: 16
Pregleda: 5245
Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

nikola simović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.