Komentara: 0
Pregleda: 571
Foto

Grebani afsalt zaobišao stanovnike isturenog kraka Ulice Jelene Ćetković

17.07.2024. u 11:59h
Izvor: Subotica.com
Iako su pre nešto više od godinu dana stanovnici Ulice Jelene Ćetković u naselju Makova sedmica dobili grebani asfalt, za domaćinstva koja se nalaze u jednom kraku dugom oko 300 metara ništa se nije promenilo, budući da taj delo ulice nije nasut, a zbog čega - niko ne zna. Takvo stanje umnogome otežava svakodnevno funkcionisanje.
Grebani afsalt zaobišao stanovnike isturenog kraka Ulice Jelene Ćetković

Vreo pesak ovog sušnog leta svakodnevno zadaje glavobolje stanovnicima isturenog kraka Ulice Jelene Ćetković, a isti taj pesak neretko pokvari dan i slučajnim prolaznicima čiji automobili ostaju zaglavljeni.

- Evo i juče smo imali jedan slučaj da se čovek zaglavio automobilom. Izašle su sve komšije, ali nikakvo otkopavanje, guranje, podmetanje dasaka i cigala nije pomoglo, onda smo morali da pozovemo komšiju koji ima traktor da ga izvuče - počinje priču Snežana Ivić iz Ulice Jelene Ćetković -  Apelovala bih na nadležne da nešto učine po ovom pitanju. Ovde ima  ljudi starijih od 70 godina, a imamo i bebice od nekoliko meseci koje trenutno nisu ovde, jer ako se nešto desi i treba hitno da se reaguje uvek postoji bojazan da se automobil zaglavi.

Grebani afsalt zaobišao stanovnike isturenog kraka Ulice Jelene Ćetković

Ovim isturenim krakom ulice teško se prolazi i drugim prevoznim sredstvima, a najteže je majkama koje guraju bebe u kolicima.

- U subotu će biti krštenje jednogodišnjem komšiji, a na slavlje je pozvano 20 porodica, međutim pitanje je koliko njih će uspeti da se probije do njihove kuće - ističe Snežana - Svakodnevno funkcionisanje u ovom pesku je baš teško. Kolica je nemoguće gurati, jedino što možemo je da idemo kolima, ali i to je sada već lutrija. Imam troje male dece, jedno je još beba i strahujem da se ne dogodi situacija da moramo hitno da pođemo do grada, a da se kola zaglave. Nadam se da će u skorije vreme nešto da se reši, makar tucanik i nama da naspu - nadovezuje se Kristina Čorba.

Grebani afsalt zaobišao stanovnike isturenog kraka Ulice Jelene Ćetković

Nije tucanik jedino što nedostaje u ovoj ulici. Stanovnici iz 11 domaćinstava uglas poručuju da od infrastrukture jedino imaju struju, a oni stariji nam pojašnjavaju da su davnih sedamdesetih godina prošlog veka sami kupovali stubove i žice, te sami kopali kako bi sijalica zasijala u njihovom domu.

U suštini ovde, osim stanovnika, niko ništa nije radio. Pa mi nemamo ni vodu za piće. Bunari su katastrofa, a voda iz njih ima i boju i miris. Mi kupamo decu u tome, a po vodu za piće moramo ići kilometar i po - veli Snežana - Kuće su nam uredno legalizovane, uredno plaćamo porez, a živimo u pesku do kolena, bez vode za piće i uz "opojni" miris koji dopire sa obližnje njive na koju se u nekoliko navrata ove godine istakale životinjske fekalije sa farme svinja - završavaju stanovnici Ulice Jelene Ćetković sa kojima smo razgovarali.

Grebani afsalt zaobišao stanovnike isturenog kraka Ulice Jelene ĆetkovićGrebani afsalt zaobišao stanovnike isturenog kraka Ulice Jelene Ćetković

Izvor: Subotica.com
Razgovor sa stanovnicima  Ulice Jelene Ćetković povodom problema sa putem Razgovor sa stanovnicima  Ulice Jelene Ćetković povodom problema sa putem Razgovor sa stanovnicima  Ulice Jelene Ćetković povodom problema sa putem Razgovor sa stanovnicima  Ulice Jelene Ćetković povodom problema sa putem Razgovor sa stanovnicima  Ulice Jelene Ćetković povodom problema sa putem Razgovor sa stanovnicima  Ulice Jelene Ćetković povodom problema sa putem Razgovor sa stanovnicima  Ulice Jelene Ćetković povodom problema sa putem Razgovor sa stanovnicima  Ulice Jelene Ćetković povodom problema sa putem
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 časova i 24 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 571
Povezane teme

makova sedmica

grebani asfalt

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.