Komentara: 20
Pregleda: 1974

Grejna sezona u "Toplani" protiče po planu

08.02.2023. u 11:49h
Izvor: Subotica.com
Grejna sezona protiče bez ikakvih problema, navode iz JKP "Subotička toplana" i dodaju da je snabdevanje gasom stabilno, te da će tako biti do kraja sezone.
Grejna sezona u "Toplani" protiče po planu

Dovoljne količine gasa i kvalitetno odrađen remont postrojenja za proizvodnju i distribuciju toplotne energije omogućili su da grejna sezona protiče bez ikakvih problema, navode iz rukovodstva "Toplane".

Država je obezbedila dovoljne količine gasa u skladištima u Banatskom Dvoru i Mađarskoj, tako da mi zaista nemamo nikakvih problema. Gasa ima dovoljno i izvesno je da će tako biti do kraja grejne sezone - objašnjava Saša Petković, direktor JKP "Subotička toplana" - Remont postrojenja je preduslov da se grejna sezona odvija bez problema, a remontne aktivnosti, koje su rađene tokom leta, su obavljene pedantno i predano. Dakle, sve ovo je uticalo na to da radijatori u domovima naših korisnika budu topli i mi smo veoma zadovoljni.

Grejna sezona u "Toplani" protiče po planuIako gasa ima dovoljno, Petković podseća da je, u okviru remontnih aktivnosti, urađena i ozbiljna rekonstrukcija sistema proizvodnje toplotne energije na mazut.

Ovaj sistem nije bio u upotrebi punih 30 godina, odnosno od kad je preduzeće prešlo na gas. Mi smo letos, zbog stanja u svetu, odlučili da remontujemo i mazutni sistem kako bismo bili spremni na sve scenarije. Imamo mazut, sistem je spreman tako da uvek možemo da pokrenemo proizvodnju na ovo alternativno gorivo - tvrdi sagovornik - Ovo je naročito dobrodošlo onoga dana kada je bilo prekida u snabdevanju gasa zbog prespajanja gasovoda. Naši korisnici to nisu osetili, radijatori u njihovim stanovima su bili topli, upravo zahvaljujući tome što smo imali mogućnost da proizvodnju preorijentišemo na mazut.

Grejna sezona u "Toplani" protiče po planuKako navode iz rukovodstva ovog preduzeća, pritužbe građana tokom ove grejne sezone nisu učestale.

U proseku imamo 2 pritužbe dnevno. Javljaju nam se pojedini korisnici koji žive u starim zgradama gde je izolacija loša, a sistem star. U novim stanovima nema nikakvih problema  - zaključuje direktor ovog javno komunalnog preduzeća koje ima oko 11 hiljada korisnika. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 5 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 1974
Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

grejna sezona

gradska toplana

radijatori

jkp subotička toplana

saša petković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.