Komentara: 18
Pregleda: 6008
Foto

Groznica „Katar 2022“ trese i Suboticu

05.09.2022. u 10:54h
Izvor: Subotica.com
Kristijano Ronaldo umesto Dušana Tadića, Lionel Mesi umeo Kilijana Mbapea a De Brujne menja Nejmara. Ovo možda zvuči kao fudbalski transferi od kojih bi mnogi zanemeli, ali nisu. U pitanju je menjaža sličica za album „Fifa world cup Katar 2022“, koja se prvi put održala u našem gradu.
Groznica „Katar 2022“ trese i Suboticu

Album sa sličicama izašao je prošle nedelje i skoro sav tiraž je razgrabljen istog dana. Sličice sa najboljim fudbalerima sveta koji će predstavljati svoje zemlje na predstojećem Mundijalu skupljaju i mladi i stari. Sa isto takvim žarom su i razmenjivali duplikate.

Ideja da se, po ugledu na tradicionalno okupljanje kod Katoličke porte u Novom Sadu, organizuje menjaža sličica kod nove fontane u centru grada potekla je od Zlatka Ivkovića, koji sličice prikuplja već dve decenije.

Groznica „Katar 2022“ trese i Suboticu

- I sličice i albumi su brzo nestali, dosta je velika euforija. Zato smo odlučili da se ovde okupimo i razmenimo šta možemo, svake nedelje ćemo održavati a kako je Svetsko prvenstvo  u decembru videćemo da se dogovorimo sa nekim od kafića ta tokom hladnih dana tamo orgaizujemo menjažu – objašnjava Zlatko, koji je do sada izlepio oko 120 sličica. – U prvi mah sam zamenio 30ak sličica. Što je super. Ne znam šta mi je zaniljivije, otvaranje kesica i ta neizvesnost šta ću dobiti i lepljenje i popunjavanje, pa iznova gledanje šta ima sve u albumu ili ovakav vid druženja.

Groznica „Katar 2022“ trese i Suboticu

U Kataru će sve oči biti uprte u reprezentaciju Srbije, ali skupljanje sličica je i način da se upoznaju igrači drugih nacionalnih timova, naročito oni koji nisu toliko poznati.

- Dosta sam skupio,  zadovoljan sam, na početku smo kupovali sličice svaki dan a sada već ne. Najviše sam kompletirao reprezentaciju Nemačke,  a najmanje imam zalepljenih igrača Koreje – priča nam Adam. – Navijaću, naravno, za Srbiju, ali gledaću i Koreju jer mi tamo igra proslavljeni fudbaler Hijung Min Son.

Groznica „Katar 2022“ trese i Suboticu

Nisu sličice zanimljive samo deci. Tate se često, uz izgovor da pomažu, prisećaju trenutaka neizvesnosti iz detinjstva.

- I ja sam skupljao kada sam bio mali. Drago mi je da vidim da ga ovo interesuje. Često se menjamo i putem interneta, šaljemo poštom sličice jedni drugima – dodaje tata Robert.

Groznica „Katar 2022“ trese i SuboticuMali Vasilije je na menjažu došao sa tetkom i kako nije imao puno duplikata, brzo je većinu razmenio.

- Najviše volim Spartak i Liverpul, ali volim da gledam i reprezentacije. Mislim da kod kuće imam 15 albuma sa sličicama – ističe Vasilije.

Naredna menjaža planirana je za sredu, odmah zatim u subotu, od 18 časova, kod Nove fontane.

Izvor: Subotica.com
"Menjaža" kod nove fontane - sličice učesnika fudbalskog prvenstva u u Kataru "Menjaža" kod nove fontane - sličice učesnika fudbalskog prvenstva u u Kataru "Menjaža" kod nove fontane - sličice učesnika fudbalskog prvenstva u u Kataru "Menjaža" kod nove fontane - sličice učesnika fudbalskog prvenstva u u Kataru "Menjaža" kod nove fontane - sličice učesnika fudbalskog prvenstva u u Kataru "Menjaža" kod nove fontane - sličice učesnika fudbalskog prvenstva u u Kataru "Menjaža" kod nove fontane - sličice učesnika fudbalskog prvenstva u u Kataru "Menjaža" kod nove fontane - sličice učesnika fudbalskog prvenstva u u Kataru
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 6008
Povezane teme

menjaža

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.