Komentara: 5
Pregleda: 4520

Gust saobraćaj i nedostatak parking mesta, neki od problema MZ Centar II

15.12.2015. u 16:52h
Izvor: RTV City
Jedna od najuređenijih mesnih zajednica u gradu je Centar II,  sa oko 3.000 stanovnika. Prostire se na istoku od centra grada zajedno sa ulicama Dimitrija Tucovića, Alejom Maršala Tita (do Miloša Obilića) i Zrinskog i Frankopana, na jugu je okružena ulicom Maksima Gorkog, na zapadu je oivičena tranzitnim ulicama Zagrebačkom, Preradovićevom i Karađorđevim putem a na severu ulicom Braće Majer do Karađorđevog puta. MZ Centar II nalazi se u najužem jezgru grada sa brojnim javnim i obrazovnim ustanovama.
Gust saobraćaj i nedostatak parking mesta, neki od problema MZ Centar II

MZ Centar II je infrastrukturno jedna od najuređenijih u gradu. Poslednja u nizu investicija  koja je  većim delom zahvatila ovaj deo grada je Kolektor 2 koji je trenutno u izgradnji na potezu od Trga žrtava fašizma do ulice Petefi Šandora.

"Mi smo praktično pokriveni i sa kompletnom kanalizacionom i vodovodnom mrežom koja je unapređena sada sa izgradnjom Kolektora 2 koji velikim delom prolazi kroz našu mesnu zajednicu, i čini da mnogi sugrađani koji eventualno još nisu priključeni na mrežu to i učine. Istovremeno sve naše ulice su asfaltirane kao i trotoari ali mi i dalje sagledavamo njihovo stanje i želimo da poboljšamo njihov kvalitet shodno našim mogućnostima. Takođe imamo dobru pokrivenost telefonske, internet i kablovske mreže", izjavila je Helena Suljić, predsednica Skupštine MZ Centar II.

I pored dobre uređenosti u Centru II i dalje postoje problemi od kojih su neki evidentni duži niz godina. Najveći problem su opterećene saobraćajnice međunarodnog karaktera kojima svaki dan prolazi veliki broj teretnih vozila stvarajući buku i gužvu. Pored pomenutih saobraćajnica problem je i nedovoljan broj parking mesta zbog blizine centra grada, nepostojanje biciklističke staze i neuređene fasade i parcele (Petra Drapšina, ugao Matije Gupca i Maksima Gorkog kao i ugao Petefi Šandora i Preradovićeve).

Gust saobraćaj i nedostatak parking mesta, neki od problema MZ Centar II

Novoizabrano rukovodstvo Mesne zajednice Centar II spremno je da se u narednom periodu uhvati u koštac sa poteškoćama, ali i da rade na unapređenju kvaliteta života i uređenosti na svojoj teritoriji.

"Ono što nam je u narednom periodu cilj jesu novi projekti. Jedan od njih  vezan za javni wc na trgu Jakaba i Komora koji bi trebalo da se što pre stavi u funkciju našim sugrađanima ali i turistima, jer je nezamislivo da ovoliki grad ima samo jedan javni wc. Osim toga planiramo da uredimo parkove na Trgu Žrtava Fašizma, Trgu Jakaba i Komora kao i park preko puta Gimnazije Svetozar Marković. Takođe želimo da postavimo podzemne kontejnere. Naime, postojeći kontejneri stvaraju ružnu sliku i nisu higijenski i cilj nam je da na početku ulica Matka Vukovića i Trga Žrtava fašizma kod prodavnice Idea postavimo podzemne kontejnere. Trudićemo se da nađemo rešenje za fasade, a takođe imamo višedecenijski problem sa nepostojanjem fiskulturne sale u Osnovnoj školi Đuro Salaj. Škola je podnela zahtev za izgradnju fiskulturne sale za šta su odobrena budžetska sredstva ali će projekat potrajati zbog  obima i novca",  dodala je Helena Suljić, predsednica Skupštine MZ Centar II.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 4520
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.