Komentara: 12
Pregleda: 6610

Hapšenja zbog krijumčarenja migranata, jedan od osumnjičenih bio naoružan

14.07.2024. u 13:51h
Izvor: Subotica.com
U nastavku sprovođenja aktivnosti na suzbijanju iregularnih migracija, u dve odvojene akcije policija je uhapsila dva strana državljana i pronašla 14 iregularnih migranata.
Hapšenja zbog krijumčarenja migranata, jedan od osumnjičenih bio naoružan
Foto: ilustracija, MUP Srbije

Na području Tresetišta, policija je zatekla 33-ogodišnjeg državljanina Gruzije koji je upravljao ,,krajslerom'' beogradskih registarskih oznaka, dok je daljim pregledom u vozilu zatečeno osam turskih državljana, četiri državljanina Sirije i dva državljanina Iraka, koji su, kako se sumnja, uz novčanu naknadu trebali biti prevezeni do državne granice sa Mađarskom, a potom da je ilegalno pređu.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici. Iregularnim migrantima izrečena je mera otkaza boravka.

U drugoj akciji, koja je sprovedena takođe na ovom području, pronađen je i državljanin Avganistana koji je kod sebe imao pištolj sa 11 metaka u okviru dok je još 13 metaka pronađeno u njegovoj odeći.

On je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Subotici, zadržan do 48 časova, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 dan i 12 časova
Komentara: 12
Pregleda: 6610
Povezane teme

krijumčarenje ljudi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.