Komentara: 10
Pregleda: 2700

Hemijsko- tehnološka škola dobila blizu 200.000 evra kroz projekat "Regionalni čelendž fond"

08.02.2022. u 09:30h
Izvor: Subotica.com
Hemijsko-tehnološka škola biće finansirana sa blizu 200.000 evra za kupovinu najsavremenijih pekarskih i poslastičarskih mašina i uređaja. Novac je obezbeđen zahvaljujući projektu "Regionalni čelendž fond". Iz škole navode da ih očekuje potpisivanje ugovora, a potom i sama realizacija projekta.
Hemijsko- tehnološka škola dobila blizu 200.000 evra kroz projekat "Regionalni čelendž fond"

Osim najsavremenijih mašina, uređaja i aparata za pekarstvo i poslastičarstvo u školi će, zahvaljujući ovim sredstvima, biti obnovljene i prostorije u kojima će ovi uređaji biti smešteni.

 - Važno je reći da ćemo imati najsavremenije i najbolje mašine koje nabavljamo uz savete poslodavaca kod kojih naši učenici obavljaju praksu. Cilj je da se ostvari kompatibilnost u realizaciji praktične nastave u školi i kod poslodavaca. Želimo da naši učenici, po završetku škole, bez ikakvih prekvalifikacija i obuka odmah budu konkurentni i traženi na tržištu rada. To je najbolji mogući način školovanja u sistemu  stručnog obrazovanja. Uslov za to je da škole budu opremljene sa mašinama poslednje tehničke generacije - objašnjava Nikola Matković, direktor Hemijsko-tehnološke škole.

Hemijsko- tehnološka škola dobila blizu 200.000 evra kroz projekat "Regionalni čelendž fond"Hemijsko-tehnološka škola, zahvaljujući projektu "Regionalni čelendž fond" dobila je sredstva u iznosu od blizu 200.000 evra, a konkurencija je bila izuzetno velika.

- Bilo je 205 aplikacija iz 6 država regiona. Veoma smo ponosni na to što smo odabrani za finansiranje. Smatramo da to nije u interesu samo naše škole, već i čitave lokalne zajednice s obzirom da je Hemijsko-tehnološka škola sada u procesu sticanja statusa trening centra- sa ponosom ističe Matović.

U okviru prve faze projekta "Regionalni čelendž fond" predloženo je finansiranje 11 konzorcijuma. Opedeljeno je ukupno 4,2 miliona evra za ulaganje u opremu i infrastrukturne radove u obrazovnim ustanovama, kao i finansiranje obuka kadrova iz škola i kompanija. Takođe, sredstva iz Fonda biće upotrebljena i za adaptacije učionica, radionica i laboratorija. Projekat "Regionalni čelendž fond" finansira Nemačko savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj preko Nemačke razvojne banke.

Hemijsko- tehnološka škola dobila blizu 200.000 evra kroz projekat "Regionalni čelendž fond"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 2700
Povezane teme

hemijsko tehnološka škola

dualno obrazovanje

nikola matković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.