Komentara: 16
Pregleda: 4798
Foto

Hitna pomoć bogatija za novo sanitetsko vozilo, uskoro i vozilo za prevoz pacijenata na dijalizu

30.03.2022. u 14:00h
Izvor: Subotica.com
Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja bogatija je za novo sanitetsko vozilo opremljeno najsavremenijom medicinskom opremom za zbrinjavanje i prevoz životno ugroženih pacijenata.
Hitna pomoć bogatija za novo sanitetsko vozilo, uskoro i vozilo za prevoz pacijenata na dijalizu

Novo sanitetsko vozilo je donacija Ministarstva zdravlja. Opremljeno je najsavremenijom medicinskom opremom poput defibrilatora x serije i aspiratora, što omogućava praćenje i adekvatno zbrinjavanje najugroženijih pacijenata.

- Defibrilator nam omogućava da pratimo životno ugrožene pacijente koje transportujemo. Mi trasportujemo pacijente sa infarktom do Novog Sada ukoliko sala za kateterizaciju u Opštoj bolnici ne radi. Ovakvi pacijenti su pod velikim rizikom, pa je potrebno konstantno praćenje parametara, jer se može očekivati srčani zastoj kao komplikacija infarkta. Takvih pacijenata imamo od 5 do 10 na mesečnom nivou, tako da je ovakvo vozilo od izuzetnog značaja za zbrinjavanje ovako ugroženih pacijenata. Takođe, dragoceno je za sve pacijente koji prežive neku traumu, pa ih je potrebno izvući, mobilisati i transportovati - kaže dr Mihaela Budimski Soldat, specijalista urgentne medicine u Službi hitne medicinske pomoći. 

Hitna pomoć bogatija za novo sanitetsko vozilo, uskoro i vozilo za prevoz pacijenata na dijalizuDom zdravlja je početkom godine, iz sopstvenih sredstava finansirao kupovinu jednog novog vozila. 

- Trudimo se da svake godine kupimo jedno vozilo za naše službe, ove godine u tu svrhu potrošili smo 5,5 miliona dinara. Inače, vozni park Doma zdravlja čini 38 vozila, od toga 18 sanitetskih - istakla je direktorka Doma zdravlja, Ivanka Beoković

Za ovu godinu, u planu je nabavka minibusa za prevoz pacijenata na dijalizu, najavljuju iz Doma zdravlja.

- Grad je iz ovogodišnjeg budžeta opredelio sredstva u iznosu od 4,5 miliona dinara za kupovinu ovog vozila za potrebe prevoza pacijenata na dijalizu i sa dijalize. U toku je postupak javne nabavke i u narednom periodu očekujemo da će vozilio biti nabavljeno i stavljeno u funkciju - najavila je Beoković. 

Hitna pomoć bogatija za novo sanitetsko vozilo, uskoro i vozilo za prevoz pacijenata na dijalizuProšle nedelje, potpisan je ugovor sa Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo za nabavku ginekološke opreme u Dispanzeru za žene. 

- Ugovor je vredan 7,7 miliona dinara i podrazumeva nabavku najsavremenijeg ultrazvuka sa četiri sonde, dva CTG aparata, kao i jedan video laringoskop

Izvor: Subotica.com
Primopredaja novog vozila Hitne pomoći Primopredaja novog vozila Hitne pomoći Primopredaja novog vozila Hitne pomoći Primopredaja novog vozila Hitne pomoći Primopredaja novog vozila Hitne pomoći Primopredaja novog vozila Hitne pomoći Primopredaja novog vozila Hitne pomoći Primopredaja novog vozila Hitne pomoći
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 16
Pregleda: 4798
Povezane teme

hitna pomoć

dom zdravlja subotica

hitna medicinska pomoć

mihaela budimski

sanitetsko vozilo

služba hitne medicinske pomoći

ivanka beoković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.