Komentara: 0
Pregleda: 2088

Hokej: Sadržajan vikend svih uzrasnih selekcija Spartaka

28.10.2021. u 10:59h
Izvor: Subotica.com
Vikend za nama je bio poprilično ispunjen aktivnostima i nastupima mlađih U8, U10 i U12 selekcija, ali i seniora Hokej kluba "Spartak".
Hokej: Sadržajan vikend svih uzrasnih selekcija Spartaka

Selekcija U8 je učestvovala u Beogradu na turniru Prvenstva Srbije "Liga budućih šampiona" na kojem je ukrstila palice sa 5 ekipa i zabeležila tri pobede i dva nerešea duela. Po rečima Uroša Brestovca, iz HK "Spartak", ova izuzetno mlada i poprilično neiskusna ekipa prevazišla je očekivanja.

Hokej: Sadržajan vikend svih uzrasnih selekcija SpartakaZa Spartakovu U8 selekciju u Beogradu nastupili su: Katona Sanja, Brestovac Tara, Kovač Mark, Vidaković Aleksa, Marko Mateo, Pijović Aleksa, Vojnak Filip, Ivanković Marijan, Kesejić Matej, Milovanović Lav i Palibrkić Aleksa.

Selekcija U10 je nastupala u Novom Sadu, takođe na turniru u sklopu "Lige budućih šampiona". Šest ekipa je igralo međusobno a subotička je pokazala zavidan nivo kvaliteta, zabeležili tri pobede, poraz i remi.

- Ova grupa dečaka i devojčica već sad odlično razume hokej i odrađuje zadatke u postavci igre. Uz kontinuirani rad i odgovarajuće uslove samo će da napreduju i budu sve bolji - zaključuje Brestovac.

Hokej: Sadržajan vikend svih uzrasnih selekcija SpartakaZa Spartakovu U10 selekciju u Novom Sadu nastupili su: Katona Sanja, Šabić Iva, Simić Ljubinka, Kovač Nina, Mandić Marta, Lakičević Vidak, Maravić Stefan, Kopunović Oleg, Kujundžić Andrej, Tikvicki David, Dakić Stefan, Kostić Vuk i Simić Milutin. Vođe ekipe: Kovač Norbert i Dakić Srđan.

Selekcija U12 je imala nastup u "B" Prvenstvu Mađarske, gde Spartak nastupa u fuziji sa Kiškorošom. Utakmica se igrala u Segedinu, protiv domacina, u svojevrsnom regionalnom derbiju, u kojem je kako ističu iz Spartaka uvek preštiž za nadmetanje i pobedu.

- Ovoga puta su nasa deca u kombinovanom sastavu bila na visini zadatka i posle odlicne utamice uspeli su da izvojevaju veoma vrednu i zasluzenu pobedu rezultatom 6:9 - kaže Uroš Brestovac

Hokej: Sadržajan vikend svih uzrasnih selekcija SpartakaZa zajedničku U12 ekipu od dece iz Subotice su nastupili: Ponjavić Andrija, Popov Novak, Anđelković Luka, Mandić Antonija, Mandić Petar, Lukić Dunja, Kesejić Ivan i Blažić Teodor. Trener: Jaramazović Zoran.

ČEKA SE LED i ZATVORENA HALA - Svi ovi rezultati ostvareni su bez adekvatnih uslova za treniranje u Subotici jer smo i dalje ubedljivo jedini klub u regionu koji nema svoj led, već treniramo "na betonu" uz povremene odlaske na led, gde god uspemo da ga nađemo. To daje dodatnu težinu i vrednost ovoj deci, koja pored svega toga istraju u borbi za hokej na ledu u Subotici - ističe Uroš Brestovac.

Seniorska ekipa Spartaka je krenula sa takmičenjem u sklopu Otvorenog prvenstva Bosne i Hercegovine, sa prvim gostovanjem u Sarajevu, gde su za tri dana odigrali isto toliko utakmica protiv "Medvjeda" i "Vukova". U prvom meču protiv "Medvjeda" Spartak je posle produžetaka slavio (6:5), dok je u drugom uubedljivo poražen (6:2). Subotičani su protiv Vukova slavili sa 6:5.

- Naš sastav je bio veoma podmlađen, sa čak 7 igrača iz selekcija U16 i U18, ali je ove sezone jedan od akcenata stavljen i na dodatno angažovanje i nastupe seniorske ekipe, bez preteranog imperativa rezultata, već aktiviranje subotičke dece i momaka, da imaju ekstra motiv i želju da treniraju, da se takmiče - objašnjava Brestovac. - U ove tri utakmice momci su pokazali visok nivo borbenosti i predanost plavo-belom dresu, odigrali na svežinu, poprilično iskusno za svoj prosek godina, pokazali karakter i ostvarili i više nego lepe rezultate.

Hokej: Sadržajan vikend svih uzrasnih selekcija SpartakaZa seniore Spartaka su nastupili: Vidaković Igor, Peter Alen, Kojić Miloš, Tancoš Tamas, Lošonci Adam, Katančić Denis, Vučinić Vasilije, Kiš Matej, Šandor Zolt, Šandor David, Nešić Mate, Stafeev Semen, Kuntić David i Pečerić Slaven. Trener: Brestovac Uroš.

Naredni nastup seniora biće takođe u Sarajevu od 19. do 21. novembar, dok ce ekipe iz BiH gostovati u Subotici u periodu od decembra i februara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2088
Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.