Komentara: 3
Pregleda: 2135

Hokejaši Spartaka (U8/U10) učestvovali na turniru u Budimpešti

06.10.2015. u 11:37h
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikenda u Budimpešti je održan veliki tradicionalni međunarodni turnir otvaranja hokejaške sezone 2015/16 za selekcije U8 i U10, na kojima je HK "Spartak" učestvovao sa svoje dve ekipe u uzrastu U10 i sa 1 ekipom u uzrastu U8.
Hokejaši Spartaka (U8/U10) učestvovali na turniru u Budimpešti

Spartak U10 "B" odigrao tri utakmice i zabeležio dva poraza i jednu pobedu

Ekipa U10 B je sastavljena od čak 8 igrača koji su tzv "ulazna desetka" i za njih je sam nastup na turniru B kategorije bio na neki način "veliki zalogaj". Međutim, osim u prvoj utakmici, u kojoj je sam prvi nastup i izlazak na led uzeo svoj danak, protiv realno kvalitetnijeg protivnika, ova ekipa je pokazala zavidan kvalitet, a naročito borbenost, koja će im i te kako biti potrebna u nastavku sezone.

Za HK Spartak U10 B su nastupili: Konakov Novak, Pećerić Slaven, Lulić Marko, Kuntić David, Vučinić Vasilije, Hajdu Mark, Janković Ognjen, Miklenović Mellanija, Sekulić Elena i Kukaras Luka. Trener: Brestovac Uroš

Hokejaši Spartaka (U8/U10) učestvovali na turniru u Budimpešti

Spartak U10 ostvario dve pobede i poraz

HK Spartak U10 "C" je takođe odigrao 3 utakmice i zabeležio dve pobede i jedan poraz.

U ekipi U10 C koja je nastupila na ovogodišnjem turniru HK "Spartak"  imao je čak 3 debitanta, koja po prvi put nastupaju na nekom turniru, jer su malo kasnije krenuli da se bave sa hokejom na ledu. Ipak, zajedno sa ostalim igračima napravili su jednu homogenu celinu, koja je ostvarila lep rezultatski uspeh, ali po rečima trenera Uroša Brestovca ostaje činjenica da većina iz ove ekipe mora još puno da trenira, kako bi dostigli željeni i potrebni nivo, za kvalitetnije nastupe.

Za HK Spartak U10 C su nastupili: Varga Adam, Kuntić David, Prčić David, Nađ Mateja, Vučinić Vasilije, Milodanović Ana, Stantić Sara, Janković Ognjen, Rajković Martin i Rac Szabo Hanna. Trener: Brestovac Uroš

Hokejaši Spartaka (U8/U10) učestvovali na turniru u Budimpešti

Spartak U8 osvojio turnir C kategorije

HK Spartak U8 je nastupio na turniru "C" kategorije iz prostog razloga što su od "starosedelaca" iz prošle sezone ostala samo 3 igrača, a komplet ostali deo ekipe su "neki novi klinci" koji su tek pri kraju prošle sezone zadužili svoju opremu i krenuli da se bave hokejom na ledu. Ipak, vredno i redovno treniranje tokom letnjeg perioda na elementima igre koje je koliko toliko moguće sprovesti i bez rada na ledenoj ploči dalo je rezultata, te su hokejaš Spartaka U8 ostvarili sve četiri pobede sa ubedljivom gol razlikom.

Sa sve četiri pobede u četiri odigrane utakmice, najmlađi hokejaši su zasluženo osvojili 1.mesto na turniru i jasno poslali poruku da posle postavljanja leda na Gradskom klizalištu u Subotici mogu i trebaju da ukrste palice sa ekipama koje nastupaju na turnirima "B" kategorije.

Ovaj lep uspeh su ostvarili: Konakov Novak, Nimčević Nemanja, Bem Karlo, Marton Leon, Benčić Mihajlo, Temunović Vanja, Gubičak Leon, Brestovac Relja, Nimčević Andrej, Kujundžić Nikola i Milodanović Filip. Trener: Brestovac Uroš

Hokejaši Spartaka (U8/U10) učestvovali na turniru u Budimpešti

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2135
Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

hokejaši spartaka

hokejaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.