Komentara: 15
Pregleda: 12894

Horgoš dnevno pređe do 300 ljudi, kako izgleda procedura ulaska u Srbiju

14.05.2020. u 15:17h
Izvor: RTS
U proteklih sedam dana, granični prelaz "Horgoš" dnevno pređe između 200 i 300 ljudi, koji dolaze uglavnom iz inostranstva gde su angažovani na privremenom radu. Njih odmah sačeka granična sanitarna inspekcija, dežurni lekar koji svakom pojedinačno ispisuje rešenja o zdravstvenom nadzoru kako bi se uputili 14 dana u kućnu izolaciju.
Horgoš dnevno pređe do 300 ljudi, kako izgleda procedura ulaska u Srbiju

Ispred graničnog prelaza "Horgoš" jutros se nalazilo oko tridesetak naših automobila, javio je RTS. Oni ne mogu odmah da uđu u zemlju, niti treba da računaju na brz i lak prelazak granice.

Naime, njih odmah sačeka granična sanitarna inspekcija, dežurni lekar koji svakom pojedinačno ispisuje rešenja o zdravstvenom nadzoru kako bi se uputili 14 dana u kućnu izolaciju.

U obavezi su i da se jave u lokalni Dom zdravlja, odnosno lokalni Zavod za javno zdravlje i tu se upućuju kod epidemiologa, na testiranje.

Sve se to može izbeći ukoliko neko ko dolazi iz inostranstva poseduje pi-si-ar test negativan na korona virus, ne stariji od 72 sata.

Kada sve to prođe, tek onda se odobrava ulazak u zemlju i tek tada predaju svoje pasoše na pregled graničnoj policiji, odnosno cariniku.

Što se tiče Mađarske i Srbije, naši građani koji su u daljini od 50 kilometara s jedne i s druge strane granice, mogu nesmetano svakog dana da prelaze granicu na osnovu sporazuma između vlada dveju zemalja.

U MAĐARSKU NE MOŽETE TURISTIČKI

U Mađarsku se veoma teško ulazi, za sada se ne može ići turistički. Mogu samo oni građani koji su u tranzitu, od 10 ujutro do 22 časa uveče na Horgošu i prelazu Reske da uđu u Mađarsku uz sve papire koji su potrebni da dokažu da su u tranzitu, a meri im se i temperatura.

Ne treba krenuti na put dok se detaljno ne informišete u Ambasadi Mađarske u Beogradu ili u konzulatu u Subotici šta je sve potrebno od papira da biste ušli, odnosno prošli kroz Mađarsku.

Kada je u pitanju teretni saobraćaj, tu nema nikakvih problema. Oko 600 kamiona svakodnevno što uđe u Srbiju, što izađe iz Srbije.

Izvor: RTS
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 12894

Povezana vest

Povezane teme

granični prelaz horgoš

horgoš

korona virus

epidemija korona virusa

ulazak u zemlju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.