Komentara: 7
Pregleda: 7575

Horgoš: Silovao osmogodišnju ćerku

05.03.2011. u 04:02h
Izvor: Večernje novosti
Horgoš: Silovao osmogodišnju ćerku

Zbog obljube uhapšen otac monstrum Laslo Vranka iz Horgoša. Osmogodišnju devojčicu podvodio i terao da prosi.

Laslo Vranka (36), nezaposleni pekar iz Horgoša, uhapšen je zbog sumnje da je tokom prošle godine više puta obljubio svoju osmogodišnju ćerku. S krivičnom prijavom priveden je istražnom sudiji Višeg suda u Subotici, koji mu je odredio tridesetodnevni pritvor.

U policiji, sem osnovnih podataka, u cilju istrage, ne saopštavaju ostale detalje jezive drame, kakva se ne pamti u selu od oko 5.000 žitelja nedaleko od Kanjiže. Nezvanično saznajemo da je Vranka priznao delo za koje se tereti. Tokom isleđenja i nije baš pokazivao preteranu dozu kajanja.

Kako pišu "Novosti", morbidni otac terorisao je nesrećnu devojčicu u svom porodičnom dom i tokom prošle godine više puta ju je obljubio. Monstruozno delo možda zadugo ne bi bilo otkriveno da kanjiški Centar za socijalni rad Laslu i njegovoj supruzi, zbog zanemarivanja, nedavno nije oduzeo svih petoro dece. Nesrećna devojčica, njena braća i mlađa sestra raspoređeni su u hraniteljske porodice. Socijalni radnici i psiholozi odmah su primetili da se neobično ponaša, da je često spopadaju neobjašnjivi strahovi i traume, pa su, da utvrde o čemu se radi, s njom započeli detaljan razgovor. Devojčica se potom "otvorila" i ispričala šta joj je sve otac činio. Psiholozi strahuju da će, zbog svega što je preživela, imati trajne posledice.

Najstrašnije od svega je to da je majka znala šta se dešava kada Laslo odvede devojčicu u zasebnu sobu. A to se često dešavalo. Nije, rekla je, imala snage da obelodani muževljevo ponašanje.

Na fotografiji: majka devojčice

OSUDA

Horgošani su preneraženi gnusnim delom Lasla Vranke. Ilonka L. bez uvijanja kaže:
- Šteta što kod nas nema smrtne kazne. Takvima ne treba ni suditi, već ih, zna se kako, po kratkom postupku kazniti.

Izvor: Večernje novosti
Postavljeno pre 13 godina i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 7575
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.