Komentara: 0
Pregleda: 1375

Hraniteljske porodice

18.02.2009. u 18:15h
Izvor: RTV Yueco
<p>U Subotici trenutno postoji oko 130 hraniteljskih porodica. U ovim porodicama živi dvesta trideset i &scaron;estoro dece različitih uzrasta. U poslednjih nekoliko meseci se javilo 80 porodica koje su spremne i žele da budu hranitelji.</p>
Hraniteljske porodice

Supružnici Đenđi i Joška Šari su se pre pet godina odlučili da postanu hranitelji. Iako imaju troje dece nije im bio problem da prihvate još četvoro. Kažu da nikada nisu pravili razliku i da svoju ljubav pružaju svima jednako. Nadoknada za dete iznosi 17.142 dinara i hranitelj je u obavezi da za ovaj iznos obezbedi detetu sve što je potrebno. Ukoliko hranitelj brine o jednom detetu dobija nadoknadu u iznosu od 10.924 dinara, a ukolko brine o više dece, onda je taj iznos 6.723 dinara po detetu. Pored toga hranitelju se uplachuje doprinos za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje. Deca imaju pravo na džeparac u iznosu od 2.800 dinara. Ovaj novac oni mogu da rasporede prema svojim potrebama za period od mesec dana. Za decu je obezbeđena nadoknada za udžbenike, svečanu odeću povodom završetka Osnovne i Srednje škole i za ekskurzije. Ova sredstva obezbeđuje republičko Ministarstvo za socijalna pitanja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1375
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.