Komentara: 9
Pregleda: 2220

Humanitarna akcija lokalnih pčelara, prodajom meda pomažu građanima Sirije i Turske

20.02.2023. u 13:04h
Izvor: Subotica.com
Pčelari iz lokalnog udruženja "Pčela" na Gradskom trgu organizovali su humanitarnu akciju za pomoć građanima Turske i Sirije iz područja koja su pogođena snažnim zemljotresom. Subotičani teglu meda danas i sutra, u periodu od 12 do 17h, mogu pazariti po ceni od hiljadu dinara, a sav prihod od prodaje biće preusmeren na nameski račun Crvenog krsta.
Humanitarna akcija lokalnih pčelara, prodajom meda pomažu građanima Sirije i Turske

U ovoj humanitarnoj akciji učestvuje svih stotinu članova Udruženja pčelara "Pčela".

Ovom simboličnom akcijom želeli smo da pružimo podršku građanima Sirije i Turske koji se suočavaju sa katastrofalnim posledicama zemljotresa. Pošto su Subotičani poznati kao ljudi velikog srca, očekujemo dobar odziv - priča Dragoljub Matić, predsednik ovog udruženja koje je poznato po učešćima u brojnim humanitarnim akcijama  - Godinama smo partneri Crvenom krstu Subotica. Na svim njihovim akcijama dobrovoljnog davanja krvi obezbeđujemo medeni doručak za davaoce.

Humanitarna akcija lokalnih pčelara, prodajom meda pomažu građanima Sirije i TurskeIz Crvenog krsta objašnjavaju da ova organizacija za sada vrši prikupljanje garderobe i ostalih potrepština za građane Turske i Sirije na dva punkta u Srbiji - u Beogradu i Nišu.

Humanitarna akcija lokalnih pčelara, prodajom meda pomažu građanima Sirije i TurskeU prethodnih desetak dana veliki broj Subotičana se javilo sa željom da pomogne narodu Turske i Sirije, ali za sada se potrepštine preuzimaju samo na dva punkta u Srbiji. Finansijsku pomoć moguće je uplatiti na namenski račun naše organizacije, a novac se dalje prosleđuje područjima koja su pogođena zemljotresom, odnosno 40 odsto sredstava za Siriju i 60 odsto za Tursku - objašnjava Miodrag Varo, stručni saradnik Crvenog krsta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 2220
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.