Komentara: 5
Pregleda: 1041
Foto

Humanitarna štafeta za malu Sofiju

12.09.2024. u 09:00h
Izvor: Subotica.com
Humanitarna štafetna trka „Za Sofiju“ koju će istrčati članovi udruženja „Kilometar za osmeh“, uz podršku sugrađana, održaće se u subotu 14. septembra. Trka je namenjena našoj maloj sugrađanki Sofiji Pranić, kojoj je u njenoj lavovskoj borbi za život neophodna pomoć svih nas.
Humanitarna štafeta za malu Sofiju

Start štafetne trke je u 9 časova na Paliću ispred prodavnice “Idea” na glavnom putu. Trkači će se kretati po biciklističkoj stazi do centra grada, potom nastavljaju do Dudove šume a zatim napuštaju grad i trče po okolnim mestima - Crveno selo, Mala Bosna, Mišićevo, Đurđin, Stari Žednik, Novi Žednik, Čantavir, Višnjevac i nazad za Suboticu.

 - Trčaćemo bez obzira što se najavljuje loše vreme. Posle kružne trke i dolaska u centar grada, štafetu nastavljamo nas sedmoro, ili eventualno neko od građana ko može da istrči 70 kilometara sa nama – objašnjava Dragan Đurđević, član udruženja „Kilometar za osmeh“.

Humanitarna štafeta za malu SofijuOvo će biti prva humanitarna trka ove godine, a sledeća je planirana već u oktobru.

 - Prošli put smo trčali 24 sata a sada smo štafetu planirali u gradu i okolini, što će trci dati neki sasvim drugačiji značaj. Mogu da nam se priključe i meštani sela kroz koja prolazimo. Nadamo se da će odziv biti dobar, jer nam je podrška jako bitna kako bi se prikupilo što više sredstava za malu Sofiju – dodaje Zoran Crnković.

Humanitarna štafeta za malu SofijuTrku je podržao i Sportski savez Subotice, koji poziva sugrađane da se priključe u gradskom delu deonice.

 - Želja nam je da se skrene pažnja na pomoć koja je potrebna maloj Sofiji, da jedna poruka ili uplata mnogo znače. Pozivamo naše sugrađane svih generacija da se pridruže trkačima u trci kroz grad, da trčimo zajedno za njeno ozdravljenje – dodaje Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice.

Izvor: Subotica.com
Najava humanitarne štafete „Za Sofiju“ Najava humanitarne štafete „Za Sofiju“ Najava humanitarne štafete „Za Sofiju“ Najava humanitarne štafete „Za Sofiju“ Najava humanitarne štafete „Za Sofiju“ Najava humanitarne štafete „Za Sofiju“ Najava humanitarne štafete „Za Sofiju“ Najava humanitarne štafete „Za Sofiju“
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 12 časova i 15 minuta
Komentara: 5
Pregleda: 1041
Povezane teme

dejan vuković

dragan đurđević

zoran crnković

humanitarna štafetna trka "Za Sofiju"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.