Komentara: 3
Pregleda: 3980

Humanitarna tezga za malog Olivera u nedelju na pijaci u Bajmoku

11.12.2020. u 15:03h
Izvor: Subotica.com
Sa željom da se mali Oliver Pal Gajodi, koji će 17. decembra napuniti godinu dana, što pre vrati u svoj dom u Bajmoku, na bajmočkoj pijaci u nedelju biće postavljena humanitarna tezga.
Humanitarna tezga za malog Olivera u nedelju na pijaci u Bajmoku

Kako su zabranjena okupljanja, ljudi velikog srca odlučili su da na ovaj način pomognu našem sugrađaninu koji od svog rođenja bije tešku bitku sa opasnom bolešću SMA (spinalna mišićna atrofija).

- Tezga će biti postavljena već od 7.30 časova a na njoj će se naći dečji novogodišnji ručni radovi, ukrasi, ikebane, dekupaž predmeti, domaći kolači, zimnica i još mnogo toga. Pozivamo sve da dođu na pijacu i pored uobičajene kupovine, kupe i neku sitnicu i na taj način pomognu da se što pre skupi novac za lečenje malog Olivera – kaže Radmila Vidaković, jedna od organizatorki akcije.

Lek koji Oliveru život znači je „zolgensma“ koji košta ogromna 2.3 miliona evra. Kkao su objavili njegovi roditelji do sada je sakupljeno oko milion evra.

- Uskoro stiže prvi rođendan našeg malog sina, Veliki dan koji smo toliko čekali. Koliko mu se radujemo, toliko i strahujemo jer nam ponestaje vremena. Sve manje imamo vremena da sakupimo novac za lečenje. Sakupljeno je oko milion evra, što je jako lep iznos. Hvala puno svima koji su pomoli da dođemo do ove svote, a nadamo se da ćemo uz vašu pomoć  doći i do krajnje cifre – objavili su Oliverovi roditelji Jožef Pal i Timea Gajodi.

Podsetimo, Oliver Pal Gajodi od prvih meseci života hrabro vodi tešku bitku protiv smrtonosne spinalne mišićne atrofije, a jedina šanska za ozdravljenje je lek koji košta preko dva miliona evra. U cilju prikupljanja pomoći za njegovo lečenje do sada je samo u Subotici organizovano više humanitarnih bazara tokom kojih je prikupljeno oko 1,5 milion dinara, kao i brojne druge veće ili manje akcije sa istim ciljem.

Svi koji žele da pomognu, mogu to da učine i slanjem SMS poruke 848 na broj 3030 ili uplatom na račune Fondacije "Budi human - Aleksandar Šapić":

Dinarski račun: 160-6000000732419-36
Devizni račun: 160600000073285198
IBAN: RS35160600000073285198
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3980

Povezana vest

Povezane teme

Humanitarna akcija

oliver pal gajodi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.