Komentara: 0
Pregleda: 2097

Humanitarni koncert deci s ljubavlju

06.03.2010. u 10:57h
Izvor: RTV Yueco
Humanitarni koncert deci s ljubavlju

Kolo srpskih sestara, organizator je koncerta Zvoka Bogdana koji će se održati 23. marta u Velikoj većnici Gradske kuće. Koncert je humanitarnog karaktera, posvećen deci s ljubavlju. Sva prikupljena sredstva biće namenjena socijalno ugroženoj deci grada Subotice.

Pomoć koju Kolo srpskih sestara pruža socijalno ugroženoj deci nije samo materijalna, jer od oktobra aktiv mlađih članica kola pomaže ovoj deci u učenju. Dva puta nedeljno, sedmoro dece sa teritorije grada Subotice uz obrok pripremljen za njh rešavaju domaće zadatke i ostvaruju ostale aktivnosti vezane za nastavni program škole.

Edukativni program se sprovodi na profesionalnom nivou, jer su za njega zadužene sestre iz aktiva koje su prosvetni radnici. Ovo je samo jedan od programa kola koji sa velikim entuzijazmom pokušava da detinjstvo ove dece učini lepšim.

Kolo srpskih sestara osnovano je 1938. godine ali je 1945. na teritoriji cele bivše Jugoslavije prekinut njegov rad. U Subotici se pokazala potreba da se 1992. kolo obnovi i danas ono broji 150 članica, od koji 70 aktivno učestvuje u pripremi dobrotvornih aktivnosti.

Internet prezentacija Kola srpskih sestara u Subotici se nalazi na adresi: www.snagadobrote.com

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2097
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.