Komentara: 39
Pregleda: 4374
Video
Foto

Humanitarni koncert „Za naš Orahovac“ prepun emocija

05.09.2022. u 14:08h
Izvor: Subotica.com
Molitva, pesma, suze i aplauzi smenjivali su se sinoć na Letnjoj pozorinici na Paliću gde je održan humanitarni koncert „Za naš Orahovac“.
Humanitarni koncert „Za naš Orahovac“ prepun emocija

Najlepša otvorena scena bila je ispunjena do poslednjeg mesta a pred Subotičanima su nastupili „Kosovski božuri“, Pavlina Radovanović iz Orahovca, Branka Zečević iz Podgorice, hor SKC „Sveti Sava“, dečji hor „Srpskih pravoslavnih pojaca“ i OKUD „Mladost“.

Humanitarni koncert „Za naš Orahovac“ prepun emocija

- Očarani smo predivnom scenom koja liči na drevne tvrđave u Herceg Novom i Kotoru, gde smo nastupali istim povodom. Ovo nam je drugi nastup u Subotici, predivno je vratiti se, naročito na ovakvu scenu – puna utisaka posle koncerta kaže Mirjana Barać iz Prištine, članica ansambla “Kosovski božuri”. – Koncert je bio pun emocija. Kad god se susretnemo sa publikom, tu su  taj doživljaj razmene energije, radost i suze, prosto kako iz čoveka bije to srce koje iz kog se oseti pesma, snaga ljubavi i poruka da Kosovo stvarno jeste duša Srbina.

Devojčica anđeoskog glasa, Pavlina Radovanović iz Orahovca publiku je ostavila bez daha. “A ja molim se, ognjištu svom da vratim se”, “Tamo daleko”, “Marijo kćeri mori”, “Đenerale, đenerale” rasplakale su i najtvrđa srca. Posle nastupa, Pavlina je ikonu Bogorodice darovala Veselinu Uzelcu, heroj sa Kosova koji je tokom bombardovanja ostao bez noge.

Humanitarni koncert „Za naš Orahovac“ prepun emocija

- Publika je jako dobro reagovala na naše pesme, iskreno oduševila sam se kako su svi pevali sa nama “Orahovcu bašto rajska”, hvala puno do nebesa na ovom osećaju. Prvi put sam u Subotici, sever I jug su postali jedno – priča Pavlina. – Iskrenom, mnogo mi znači sve ovo. Hvala još jednom. Poručila bih svima da nastave da se bave humanitarnim radom.

“Sini jarko sunce sa Kosova” i “Hiljadu Vidovdana” koje je gromko otpevala gošća iz Podgorice Branka Zečević podigle su sve na noge.

Humanitarni koncert „Za naš Orahovac“ prepun emocija

- Milo mi je moja prva poseta Subotici upravo zbog našeg Orahovca. Puni smo utisaka, puno mi je srce što sam iz Crne Gore došla da dam svoju podršku i glas našem narodu na Kosovu. Atmosfera je zaista veličanstvena, puna lepih emocija – ističe Branka.

Ovo je inače 36. koncert koji organizuje Fondacija “Delije”, a prvi u Subotici koji je ralizovan u saradnji sa preduzećem “Park Palić” i Gradom Subotica.

- Ovo je prvi koncert u Vojvodini, drago mi je da je bio baš u našoj Subotici i da je Letnja pozornica bila prepuna. Atmosfera je bila sjajna, hvala Subotičanima na podršci i pomoći našem narodu u Orahovcu – poručuje Nikola Stojanović iz Fondacije “Delije”.

Humanitarni koncert „Za naš Orahovac“ prepun emocija

Izvor: Subotica.com
Humanitarni koncert "Za naš Orahovac" Humanitarni koncert "Za naš Orahovac" Humanitarni koncert "Za naš Orahovac" Humanitarni koncert "Za naš Orahovac" Humanitarni koncert "Za naš Orahovac" Humanitarni koncert "Za naš Orahovac" Humanitarni koncert "Za naš Orahovac" Humanitarni koncert "Za naš Orahovac"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 39
Pregleda: 4374
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.