Komentara: 1
Pregleda: 2247
Foto

Humanitrarni Gala koncert „Görög sisters“ u ponedeljak u Sinagogi

15.06.2023. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Subotička sinagoga biće domaćin humanitarnog koncerta klavirskog dua „Görög sisters“ u ponedeljak, 19. juna, u 19.30 časova. Ulaznice su u pretprodaji.
Humanitrarni Gala koncert „Görög sisters“ u ponedeljak u Sinagogi

Humanitarni Gala koncert biće održan u saradnji organizacija "Jedna uz drugu" i "Soroptimist international". 

- Ove ove organizacije rade na poboljšanju uslova i kvaliteta života žena. "Jedna uz drugu" je udruženje koje podržava i pomaže onkološko odeljenje subotičke bolnice, posebno pružajući pomoć pacijentkinjama sa dijagnozom karcinom dojke. Klavirski duo „Görög sisters“ prepoznao je naš trud pa je došlo do saradnje u okviru koje smo i prošle godine organizovali koncert - kaže Gabrijela Agošton, iz udruženja "Jedna uz drugu". - Ove dve žene, sestre su i simbolično jedna uz drugu u svom klavirskom skladu, koji postoji u njihovom stvaralaštvu. Gala koncert predstavlja simbolično spoj Svetskog dana muzike, obeležavanje 150 godina od rođenja i 80 godina od smrti Rahmanjinova, u spoju sa humanitarnom idejom „Görög sisters“. Ove godine, Sinagoga nam je izašla u susret, i ustupila koncertni prostor, u kome ima dovoljno mesta za sve zainteresovane posetioce.

Humanitrarni Gala koncert „Görög sisters“ u ponedeljak u Sinagogi

ULAZNICE se mogu kupiti u Sinagogi, svakim radnim danom (izuzev ponedeljka) u periodu od 10 do 18 časova, vikendom od 10 do 14, kao i na sam dan koncerta od 18 časova. Cene su - parter 1000 dinara, pomoćne stolice u prizemlju 800 dinara i galerija 800 dinara.

Međunarodno žensko udruženje "Soroptimist International Club" podržalo je ovu humanitarnu ideju, koja je u skladu sa njihovim dosadašnjim delovanjem i akcijama. 

- Ovaj međunarodni savez žena psotoji više od jednog veka, a kod nas je osonvan 2014. godine. Od tada pa do danas zatupamo prava žena kako u pravnom tako i u socijalnom smislu. Članice dolaze iz svih sfera i segmenata društva. To nam omogućava da pomognemo ženama na svim mogućim poljima. Naš cilj je da finasijsi podržimo neke od projekata za koje je možda teže da dođu do sredstava. Čast nam je da smo deo projekta, da imamo mogućnost da organizujemo ovaj veličanstveni koncert, zajedno sa Sinagogom od koje nema lepšeg mesta za ovakvu jednu manifestaciju - kaže Kornelia Weigner iz "Soroptimist International Cluba".

Humanitrarni Gala koncert „Görög sisters“ u ponedeljak u SinagogiOve godine, domaćin koncerta biće subotička Sinagoga, druga najveća u  Evropi. 

 - Fondacija "Subotička sinagoga" sa izuzetnim zadovoljstvom je u ovogodišnji program uvrstila ovaj fantastični koncert „Görög sisters“. One su svetska imena, a najlepši koncertni prostor u gradu dostojno je mesto za ovako veliki događaj. Osim toga, tu je i humanitarni aspekt, koji smo rado podržali - rekla je Hajnalka Ileš, iz Fondacije "Subotička sinagoga". 

Izvor: Subotica.com
Najava humanitarnog Gala koncerta „Görög sisters“ udruženja "Jedna uz drugu" Najava humanitarnog Gala koncerta „Görög sisters“ udruženja "Jedna uz drugu" Najava humanitarnog Gala koncerta „Görög sisters“ udruženja "Jedna uz drugu" Najava humanitarnog Gala koncerta „Görög sisters“ udruženja "Jedna uz drugu" Najava humanitarnog Gala koncerta „Görög sisters“ udruženja "Jedna uz drugu" Najava humanitarnog Gala koncerta „Görög sisters“ udruženja "Jedna uz drugu" Najava humanitarnog Gala koncerta „Görög sisters“ udruženja "Jedna uz drugu" Najava humanitarnog Gala koncerta „Görög sisters“ udruženja "Jedna uz drugu"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 2247
Povezane teme

humanitarni koncert

subotička sinagoga

gala koncert

hajnalka ileš

gabrijela agošton

kornelia weigner

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.