Komentara: 0
Pregleda: 364

"Humanost za nove školske pobede" - akcija prikupljanja školskog pribora za decu korisnike Narodne kuhinje

02.08.2024. u 12:31h
Izvor: Subotica.com
Akciju prikupljanja školskog pribora za decu korisnike Narodne kuhinje Crveni krst organizuje već nekoliko godina unazad. Budući da se početak nove školske godine približava, akcija se nastavlja i ove godine, a kao i do sada u akciju su uključene knjižare "Stil b", "Fora-4", "Mapa 5", "Papirus" i "Libra".
"Humanost za nove školske pobede" - akcija prikupljanja školskog pribora za decu korisnike Narodne kuhinje

Sva deca zaslužuju da sa osmehom na licu krenu u nove školske pobede i sticanja znanja, a nekada put do tog zadovoljstva vodi upravo preko novog školskog pribora i opreme za školu.  Crveni krst je zato pre nekoliko godina pokrenuo akciju prikupljanja školskog pribora pod nazivom "Humanost za nove školske pobede" u okviru koje svako od nas ima mogućnost da da svoj doprinos i učini početak školske godine deci koirsnicima Narodne kuhinje lepšim i lakšim. 

 - Ideja je da roditelji prilikom kupovine pribora za svoju decu odvoje nešto za decu korisnike Narodne kuhinje. Svi koji žele da učstvuju u mogu to učiniti odlaganjem pribora (sveske, olovke, bojice, flomasteri, zarezači, lenjiri, tempere... - sve ono što je neophodno učenicima u školi) u kutije postavljene u knjižarama. Akcija je svih ovih godina naišla na dobar odziv kod naših sugrađana, pa su tako deca nižih razreda opremljena školskim priborom, mogla mirno krenuti u novu školsku godinu - kažu iz Crvenog krsta.

"Humanost za nove školske pobede" - akcija prikupljanja školskog pribora za decu korisnike Narodne kuhinjeProšle godine, zahvaljujući ovoj akciji 54 dece korisnika Narodne kuhinje u Subotici, uzrasta od 1. do 3. razreda krenulo je u školu sa svim neophodnim priborom i školskom opremom.

 - Sva deca su dobila školsku torbu sa sveskama, pernicu, drvene boje, flomastere, vodene boje (u zavisnosti od uzrasta i potrebe za određeni razred). Takođe, za sve su obezbeđene i nove kišne kabanice, novi kišobrani a za prvi i drugi razred i gumene čizmice za kišni period - dodaju oni, isitičući da je svake godine veći broj dece kojima je ova vrsta pomoći potrebna. 

"Humanost za nove školske pobede" - akcija prikupljanja školskog pribora za decu korisnike Narodne kuhinjeIz Crvenog krsta podsećaju da roditelji svakog prepodneva u njihove prostorije mogu doneti očuvane polovne rančeve i đake torbe koje su njihova deca prerasla. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 15 časova i 47 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 364
Povezane teme

crveni krst

crveni krst subotica

humanost za nove školske početke

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.