Komentara: 0
Pregleda: 348

I životinjama u zoo-vrtu treba osveženje

17.07.2024. u 12:58h
Izvor: Subotica.com
I životinjama u zoo-vrtu treba osveženje

Tropske temperature koje traju već neko vreme ne prijaju ni životinjama u zoo-vrtu, pa se ljudi koji brinu o ovim životinjama trude da im na sve načine pomognu da se rashlade i lakše preguraju vrelinu, pa im poslužuju zamrznuto voće i povrće - jabuke, lubenice, dinje. 

- Želimo da u što većoj meri olakšamo životinjama boravak napolju. Pošto je zoo-vrt svakako poznat i kao botanička bašta, veliki zaklon životinjama daje i to bilje okolo. Pored toga, timaritelji svakog dana pripremaju ledene poslastice za medvede, koze, lemure, u vidu zaleđenog ili rashlađenog voća i povrća. Pored toga što rashlade, ovo je za njih i dezert - objašnjava Jelena Toljagić iz Zoološkog vrta Palić. 

I životinjama u zoo-vrtu treba osveženjeDrugi vid rashlađivanja jeste uz pomoć prkalica i mikroprskalica, koje osveženje mogu pružiti i posetiocima. 

 - Još jedna vrsta pomoći jeste rashlađivanje staništa u ranim jutarnjim satima, gde se uz pomoć prskalica i mikroprskalica kvasi stanište u kome životinje borave, tako da sa prvim izlaskom napolje, one izlaze u rashlađeno i osveženo stanište - dodaje ona, ističući da su neke od prskalica namenjene posetiocima - Na nekoliko lokacija u zoo-vrtu i posetioci mogu da prođu kroz ledenu maglu, mikroprskalicu, koja će im pružiti osveženje. 

I životinjama u zoo-vrtu treba osveženjeRadno vreme zoo-vrta u letnjim mesecima je od 9  do 20 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 časova i 16 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 348
Povezane teme

ZOO vrt Palić

jelena toljagić

rashlađivanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.