Komentara: 17
Pregleda: 5157

Igralište u Dudovoj šumi čeka rekonstrukciju, razmatra se i mogućnost postavljanja video nadzora zbog učestalog vandalizma

18.05.2020. u 15:36h
Izvor: Subotica.com
Zbog sve učestalijih oštećenja koja trpi dečje igralište u parku Dudova šuma, rukovodstvo mesne zajednice planira njegovu kompletnu rekonstrukciju, dok bi uz uređenje parking prostora ispred Hale sportova, koje je ostavljeno za sledeću godinu, park mogao da dobije i video nadzor čime bi se stalo na put vandalizmu.
Igralište u Dudovoj šumi čeka rekonstrukciju, razmatra se i mogućnost postavljanja video nadzora zbog učestalog vandalizma

Svakog proleća park u Dudovoj šumi predstavlja omiljeno mesto za igru, šetnju i rekreaciju velikog broja sugrađana svih generacija, ali svakog proleća osvane i nekoliko "Pištaljki" koje ukazuju u kakvom se stanju nalazi ovaj park.

- Da li je neko primetio da je Dudova šuma u haosu? Ja ne pamtim da je ikada bilo više ljudi u njoj, i to je stvarno super, ali ako je jedini pravi park u gradu, da li treba da izgleda onako bedno, zaraslo i zapušteno - pita se jedan naš sugrađanin u rubrici "Pištaljka". - Jedan gazebo koji je uvek prljav ili zauzet, pa ko pre devojci, a od tinejdžera jedva da neka porodica stigne do njega. Jezero je skoro isušeno, a jadne ribice u njemu su na ivici da pocrkaju. Tu su se potrošili silni naši novci i treba da se održava. U parku za pse još nema svetla, ali valjda ni ne treba? Ovo bi trebalo da bude prioritet zajedno sa ostalim parkovima u narednim mesecima, kada nam je već putovanje onemogućeno.

Igralište u Dudovoj šumi čeka rekonstrukciju, razmatra se i mogućnost postavljanja video nadzora zbog učestalog vandalizma

Iako su ubrzo zatvorene, još dve "Pištaljke" ukazale su na stari problema ovog parka. Polomljen tobogan, uništen vozić, rasklimana vrteška i drugi moblijar na dečjem igralištu, dočekali su posetioce i ovog proleća, te se nameće pitanje zbog čega je park u Dudovoj šumi toliko često na meti vandala. Kako objašnjava Dragan Rudović, predsednik Saveta mesne zajednice, iako se mobilijar na igralištu popravlja odmah nakon prijave problema, postalo je jasno da to nije dugoročno rešenje, stoga rukovodstvo planira da ovo igralište kompletno rekontruiše u narednom periodu.

- Zaista nam nije jasno kome smeta to dečije igralište, da dođu i čupaju drvene stepenice, uništavaju tobogan, ljuljaške. Pojačali smo osvetljenje u parku, zamenili smo svih 44 svetiljki jačim kako bi se bolje videlo, ali opet isto. U narednom periodu se planira da tri igrališta, među kojima je i igralište u Dudovoj šumi, budu urađena po novom Pravilniku i naša zamisao da postavimo neku bolju podlogu ispod mobilijara radi bezbednosti dece i da se to igralište totalno sredi i rekonstruiše, ali to treba dočekati. Potrebno je da se raspiše javna nabavka, ali mislim da ćemo za jedno mesec dana to definitivno uraditi - kaže Rudović.

Igralište u Dudovoj šumi čeka rekonstrukciju, razmatra se i mogućnost postavljanja video nadzora zbog učestalog vandalizma

Igralište nije jedino koje trpi posledice vandalizma, napominje naš sagovornik, navodeći da tek pošto su novi koševi montirani na teren, oni su poskidani i to najverovatnije fleksom, da su više puta ukradeni vodomer, slavina i rešetka sa javne česme, zbog čega se razmatra i mogućnost uvođenja video nadzora.

- Kad god se nešto desi, ne možemo da nađemo krivca jer niko ništa nije video. Zato ćemo nešto pokušati da rešimo kad budemo sređivali parking prostor ispred Hale sportova, jer bi tamo trebalo da bude postavljen i video nadzor. Nažalost, zbog novonastale situacije, parking je prebačen za narednu godinu, jer je istekla građevinska dozvola i sad svu dokumentaciju moramo da radimo ispočetka, ali videćemo šta možemo da uradimo sa tim video nadzorom i da zaustavimo ovaj vandalizam - poručuje Rudović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 5157

Povezane zviždaljke

Povezane teme

dečja igrališta

dudova šuma

mz dudova šuma

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.