Komentara: 27
Pregleda: 7355

Ilegalni prevoz putnika povećan za 40 odsto

30.08.2013. u 17:31h
Izvor: RTV Yueco
Ilegalni kombi prevoz povećao za čak 40 odsto, navode u Savetu za bezbednost saobraćaja i njegova tendencija rasta se nastavlja. Iako u savetu kažu da pokušavaju da se zajedno sa komunalnom policijom i MUP-om bore protiv nelegalnog prevoza putnika, nema mnogo rezultata, jer država ne stoji iz njih. Auto prevoznici takođe imaju problema sa nelegalnom konkurencijom koja, osim što vozi jeftinije, često putnike razvozi do kućnih vrata.
Ilegalni prevoz putnika povećan za 40 odsto

Taksi prevoz u gradu je prvi na koji negativno utiče sve veći broj ilegalnih vožnji. Jedina razlika u legalnom i ilegalnom taksi prevozu jeste što ovi drugi ne plaćaju porez državi pa im to dozvoljava da suste cenu vožnje. Na taj način među taksistima ne postoji zdrava konkurencija.

Isti problem ima u JP “Subotica-trans”. U ovom preduzeću takođe navode da je siva ekonomija sve rasprostranjenija i da se iz tog razloga broj putnika koji uzimaju pretplatne karte, sve više smanjuje.

U savetu za bezbednost saobraćaja Subotice kažu da oni pokušavaju zajedno sa inspekcijama, komunalnom policijom i MUP-om da stanu na put sivoj ekonomiji u ovoj branši, ali takođe navode da ih država slabo podržava u tome.

Poslednjih godina, kako je ekonomska situacija u zemlji beležila negativan rast, broj vožnji na crno povećao se za čak 40 odsto. Veliki broj onih koji su se do nedavno bavili prevozom putnika, ugasili su svoje firme i sada rade isti posao, ali bez plaćanja poreza, što im donosi veći prihod za isti obavljen posao.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 27
Pregleda: 7355
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.