Komentara: 2
Pregleda: 4811

Ima li ili nema strategije za mlade?

24.02.2009. u 16:11h
Izvor: RTV Yueco
<p>Regionalni centar za omladinu i Savet mladih Subotice, od lokalne samouprave dobili su 600 hiljada dinara za realizaciju strategije za mlade. Bez obzira na punu podr&scaron;ku lokalne samouprave ove dve organizacije ne sarađuju ba&scaron; najbolje.</p>
Ima li ili nema strategije za mlade?

Povodom izajave koordinatorke Regionalne kancelarije za mlade Ksenije Vojnić Tunić da Subotica nema strategiju za mlade, reagovao je Predsednik upravnog odbora Omladinskog građanskog parlamenta Petar Lončar.

Prema njegovim rečima, Omladinski građanski parlement od loklne samouprave već nekoliko godina traži svoje kancelarije, ali svaki put dobija negativan odgovor. Ono što je za njega nepoimljivo jeste to da Regionalni centar za omladinu i pored toga što je dobio opremljene kancelarije i pomoć on nekoliko stotina hiljada dinara, koje je verovatno finansiralo Ministarstvo za sport i omladinu, nije zadovoljan. Osim toga njihova koordinatorka Ksenija Vojnić Tunić iznosi informacije u javnost kako Subotička omladina nema put i strategiju razvoja. Prema rečima Ksenija Vojnić Tunić lokalna samouprava i nevladije organizacije prošle godine konkurisali su kod Ministrastva omladine i sporta za dobijanje sredstava za projekat pod nazivom „Generator omladine“.

Taj projekat podrazumeva obuku interesnih grupa u vezi omladinske politike i realizaciju istarživanja o potrebama mladih. Uskoro će da se odredi strategija za mlade, a tada će na lokalnoj samoupravi biti da formira savet za pitanja mladih, koji će činiti odbornici, stručnjaci i profesori kao i predstavnici nevladinskog sektora Član gradskog veća zadužen za turizam i sport Nemanja Simović rekao je da su, savet mladih Subotice i Regionalni centar za omladinu, dobili kancelarije za rad od strane lokalne samouprave, a osim toga imaju i njihovu punu podršku.

Nemanja Simović je naglasio da lokalna samopurava neće učestvovati u stvaranju plana kada je reč o strategiji za mlade, nego da će pružiti svu potrebnu pomoć da ove nevladine organizacije realizuju programe namenjene omladini.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4811
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.