Komentara: 4
Pregleda: 2182

Imenovan novi direktor Direkcije

11.02.2010. u 19:24h
Izvor: RTV Yueco
Imenovan novi direktor Direkcije

Savez Vojvođanskih Mađara više nije u vladajućoj koaliciji.Dosadašnji predsednik Skupštine grada, Jene Maglai kaže da sa njegovom neopozivom ostavkom je i zvanično raskinuta koalicija između “Mađarske koalicije” i “Za Evropsku Suboticu”.

Odbornici lokalnog parlamenta imenovali su nove članove Gradskog vešća za zdravstvo i socijalu Mariju Bijači i za međunarodnu i regionalnu saradnju Eriku Kudlik.Na 13.-toj sednici Skupštine grada, Jene Maglai je obrazložio svoje razloge za ostavku istakavši da će sada Savez Vojvođanskih Mađara da bude jaka opozicija.

Maglai objašnjava da kada su članovi njihove stranke podneli ostavke da učestvuju u izvršnoj vlasti grada, bilo je jasno da će doći do raskida koalicije.Gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić je rekao da koalicija “Za Evropsku Suboticu” ima većinu u lokalnom parlamentu i da će nastaviti da pregovaraju sa sa Čabom Šepšei i Demokratskom strankom Srbije.

Odbornici lokalnog parlamenta umesto da su vodili raspravu o radnoj biografiji novoimenovanih članova Gradkog veća, više su govorili o tome koje su nacionalnosti i da li pripadaju nekoj političkoj partiji.Direktor JP “Direkcije za izgradnju grada”, Jožef Jurca danas je smenjen, a na njegovo mesto je postavljen Josip Kovač Striko.

Na dnevnom redu bile su i tačke koje se odnose na usvajanje rada poslovanja javnih preduzeća i izradi plana detaljne regulacije za granični prelaz Bajmok.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2182
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.