Komentara: 8
Pregleda: 1080
Foto

Imre Kern – Počasni građanin Subotice

24.07.2024. u 12:39h
Izvor: Subotica.com
Posle žustre rasprave, odbornici Skupštine grada Subotice danas su većinom glasova usvojili predlog da zvanje „Počasni građanin Grada Subotice“ ponese Imre Kern.
Imre Kern – Počasni građanin Subotice

Sa druge strane, jednoglasno je odlučeno da priznanje „Pro urbe“ dobiju Dečje pozorište, Tibor Pekar, profesor violine u penziji i Odeljenje onkologije Opšte bolnice Subotica. Nagrada „dr Ferenc Bodrogvari“ otići će u ruke glumcu Gaboru Mesarošu, slikarki Emeše Kovač Pečkai i pesniku Jasminu Ademoviću.

Imre Kern – Počasni građanin Subotice

- Neki novi odbornici koji su prvi put u skupštini trebalo bi da nauče kako se govori u ovom domu, da se poštuju ostali kao i lica o kojima je reč, naročito ako je to lice dobitnik zvanja „Počasni građanin“. Naša koalicija je bila jedinstvena da podrži predlog SVM i njenog predsednika Balinta Pastora da „Počasni građanin“ bude Imre Kern, koji je u svom pedesetogodišnjem radu u privrednom i javnom životu mnogo činio za Suboticu i njene građane – naglasio je Janoš Nagel, predsednik odborničke grupe SVM-a.

Imre Kern – Počasni građanin Subotice

SNS je takođe prihvatila predlog komisije koja je donela odluku o dodeli zvanja „Počasni građanin“.

- Mi ne utičemo na rad komisije, kada bi to činili to bi bilo politikanstvo. Voleo bih samo da neko kaže zbog čega su konkretno protiv, umesto što smo čuli niz neistina – dodaje Dragutin Soković, zamenik šefa odborničke grupe „Aleksandar Vučić-Subotica sutra“.

Opozicija, pak, poručuje da ću uvek biti uz građane i njihovu volju, a protiv toga da se odluke politizuju.

Imre Kern – Počasni građanin Subotice

- Bili smo jednoglasni kada su u pitanju predlozi građana za nagradu „Pro urbe“ za one koji su doprineli ovom gradu. Onog trenutka kada se nagrade politizuju, kada političarima koji treba da služe društvu odajemo posebno priznanje zbog toga što čine dobre stvari za grad, što uostalom i treba da rade, tog trenutka nećemo biti jedinstveni. Da jedan javni službenik dobije zvanje „Počansnog građanina“, jer je on dužan da služi društvo, to nećemo podržati – izričita je Nela Tonković, u ime odbornika „Biram Suboticu bez nasilja“.

Izvor: Subotica.com
2. sednica Skupštine grada Subotice 2. sednica Skupštine grada Subotice 2. sednica Skupštine grada Subotice 2. sednica Skupštine grada Subotice 2. sednica Skupštine grada Subotice 2. sednica Skupštine grada Subotice 2. sednica Skupštine grada Subotice 2. sednica Skupštine grada Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 časova i 40 minuta
Komentara: 8
Pregleda: 1080

Povezana vest

Povezane teme

počasni građanin

priznanje pro urbe

imre kern

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.