Komentara: 6
Pregleda: 794

Imre Kern predložen za Počasnog građanina, Dečje pozorište i Odeljenje onkologije za nagradu "Pro Urbe"

22.07.2024. u 14:04h
Izvor: Subotica.com
Imre Kern predložen za Počasnog građanina, Dečje pozorište i Odeljenje onkologije za nagradu "Pro Urbe"

Odlukom Komisije za dodelu zvanja i priznanja, najviše gradsko priznanje „Počasni građanin“ Subotice pripašće Imreu Kernu, diplomiranom inženjeru tehnologije. Kerna je za ovo istaknuto priznanje  predložio prof. dr Balint Pastr, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara. 

Nagradu "Pro Urbe", za istaknuta dela koja značajno doprinose ugledu Grada Subotice podizanjem njegovih materijalnih i duhovnih vrednosti, ove godine poneće Ustanova kulture "Dečje pozorište Subotica", na predlog Dejana Anđelovića, direktora OŠ "Kizur Ištvan, Tibor Pekar, profesor violine u penziji, koga je predložili Kulturno-umentičko društvo "Lanji Erne" iz Subotice, kao i Odeljenje onkologije Opšte bolnice Subotica, čiji je prelagač Udruženje "Jedna uz drugu". 

Za istaknuto delo i zapažena ostvarenja u 2023. godini, priznanje "Dr Ferenc Bodrogvari" ovoga puta dobiće Gabor Mesaroš, glumac, Emeši Kovač Pečkai, master likovni umetnik slikar i Jasmin Ademović, strukovni ekonomista. 

Konačnu reč o Predlogu odluke o dodeli zvanja i priznanja doneće odbornici Skupštine grada, u sredu, na 2. zasedanju gradskog parlamenta. Zvanje i priznanja se uručuju 1. septembra, na svečanoj sednici povodom Dana Grada Subotice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 časova i 28 minuta
Komentara: 6
Pregleda: 794
Povezane teme

počasni građanin

priznanje pro urbe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.