Komentara: 0
Pregleda: 987

Imunizacija korisnika Gerontološkog centra

28.01.2011. u 17:05h
Imunizacija korisnika Gerontološkog centra
U Gerontološkom centru svečano je potpisan ugovor između Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i Zavoda za javno zdravlje u cilju imunizacije korisnika subotičkog Gerontološkog centra. Projekat, za koji je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo izdvojio 1,3 miliona dinara predviđa vakcinaciju protiv bakterijske upale pluća korisnika i zaposlenih u ovoj ustanovi. Subotički Gerontološki centar prvi u zemlji pokrenuo je projekat ove vrste.

Projekat su osmislili epidemiolozi Zavoda za javno zdravlje ističući značaj imunizacije kao najbolje prevencije.

U okviru projekta biće obezbeđene vakcine za 530 korisnika Gerontološkog centra i zaposlene u ovoj ustanovi. Reč je o prvom i najvećem projektu ove vrste u zemlji.

Sam projekat predviđa vakcinaciju, pregled pacijenata, zatim bezbedno uklanjanje medicinskog otpada, kao i praćenje stanja osoba koje su primile vakcinu. Vakcinacija predstavlja prevenciju širenju  bakterija koje uzrokuju upalu pluća, kao i srednjeg uha.

Potpisivanju projekata, za koji je sredstva u vrednosti od 1, 3 milona dinara obezbedio  Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, koji je potvrdio da socijalna zaštita zauzima važno mesto u politici koju vodi  Grad.
Postavljeno pre 13 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 987
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.