Komentara: 10
Pregleda: 1260
Foto

Informisanje na mađarskom jeziku tema sastanka Pastora i generalnog direktora RTV-a

12.07.2024. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Informisanje mađarske zajednice na maternjem jeziku i mogućnosti za unapređenje kvaliteta programa bili su tema sastanka predsednika Saveza vojvođanskih Mađara, dr Balint Pastora i generalnog direktora Radio televizije Vojvodine, Gorana Karadžića.
Informisanje na mađarskom jeziku tema sastanka Pastora i generalnog direktora RTV-a

Iz Saveza vojvođanskih Mađara navode da su zadovoljni programom na mađarskom jeziku i dodaju da su svesni koliki je izazov održati nivo informisanja na jezicima nacionalnih manjina.

- SVM je jedna regionalna i mađarska stranka kojoj je od izuzetnog značaja da pripadnici nacionalnih manjina, pa i mađarska nacionalna manjina ima zagarantovano pravo na informisanje na maternjem jeziku. Svakako nam je od interesa da RTV, kao jedan od dva javna servisa na teritoriji R. Srbije, emituje program na mađarskom jeziku i da, osim informativnih emisija, gledaocima nude dečji, naučni, sportski program, emisije iz sfere ekologije...RTV ima ljudske kapacitete, ima tradiciju, ima i znanja da te zadatke obavi, a mi smo tu da im damo podršku i svakako smo raspoloženi za saradnju - naglasio je Pastor.

Informisanje na mađarskom jeziku tema sastanka Pastora i generalnog direktora RTV-aPokajinski javni servis izveštava na čak 16 jezika, a najprisutniji manjinski jezik je upravo mađarski. 

Ceo drugi program radija imamo kompletno na mađarskom jeziku, a i dobar deo televizijiskog drugog kanala emituje se na ovom jeziku. RTV je od pre nekoliko meseci pod jednim krovom, svi smo u novoj zgradi na Mišeluku i to nam daje jednu novu energiju, jedan novi elan i verujem da će neka naredna sezona od septembra doneti boljitak kako na srpskom tako i na svim jezicima na kojima emitujemo program. Način da se do toga dođe jesu upravo ovakvi razgovori da vidimo kako se sagledava naš rad i postoje li preporuke onih koji iz nekog drugog ugla vide što mi kao profesionalci ne vidimo, a što bi moglo da doprinese boljitku svih naših gledalaca - izjavio je Karadžić.

Informisanje na mađarskom jeziku tema sastanka Pastora i generalnog direktora RTV-a

Osim sa predstavnicima mađarske nacionalne zajednice, Karadžić je najavio sastanke i sa liderima drugih nacionalnih manjina na teritoriji Vojvodine. 

Izvor: Subotica.com
Balint Pastor u razgovoru sa direktorom RTV na temu informisanja na mađarskom jeziku Balint Pastor u razgovoru sa direktorom RTV na temu informisanja na mađarskom jeziku Balint Pastor u razgovoru sa direktorom RTV na temu informisanja na mađarskom jeziku Balint Pastor u razgovoru sa direktorom RTV na temu informisanja na mađarskom jeziku Balint Pastor u razgovoru sa direktorom RTV na temu informisanja na mađarskom jeziku Balint Pastor u razgovoru sa direktorom RTV na temu informisanja na mađarskom jeziku Balint Pastor u razgovoru sa direktorom RTV na temu informisanja na mađarskom jeziku Balint Pastor u razgovoru sa direktorom RTV na temu informisanja na mađarskom jeziku
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 dana i 15 časova
Komentara: 10
Pregleda: 1260
Povezane teme

savez vojvođanskih mađara

dr balint pastor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.