Komentara: 9
Pregleda: 4915

Interventni radovi na fasadi Tehničke škole počinju u petak

11.12.2013. u 16:14h
Izvor: RTV Yueco
Za dva dana bi trebalo da počnu interventni radovi na fasadi Tehničke škole „Ivan Sarić“, kojima će se obezbediti kritični delovi fasade koji predstavljaju opasnost za prolaznike i učenike škole. U postupku javne nabavke školi su ponude dostavile 4 firme, a posao je dobila subotička firma „Filipović izgradnja“ za dva miliona i tri stotine hiljada dinara. Ugovoru sa izvođačem je potpisan u ponedeljak 9. decembra, a rok za završetak radova je 30 dana. U školi očekuju da će radovi početi u petak.
Interventni radovi na fasadi Tehničke škole počinju u petak

Problem sa dotrajalom fasadom u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ traje već duže vreme. Uprkos tome što nije najbezbednije prolaziti pored škole i kretati se po dvorištu ove obrazovne ustanove, đaci redovno pohađaju nastavu.

Učenici prvog razreda Tehničke škole koji pohađaju smer elektrotehničar informacionih tehnologija rekli su nam da se ne osećaju bezbedno kada treba da izađu na dvorište ili kada treba da uđu ili izađu iz škole jer uvek postoji mogućnost da će otpasti neki deo sa dotrajale fasade.

U ponedeljak 9. decembra Tehnička škola „Ivan Sarić“ potpisala je ugovor sa subotičkom firmom „Izgradnja Filipović“ kojoj je poveren posao na intervetnim radovima na fasadi. Izvođač radova ima rok od 30 dana da postavi stubove ispod balkona sa spoljašnje strane fasade, da ukloni dotrajale ornamente sa fasade i da postavi drvene nadstrešnice iznad svih ulaza u zgradu škole.

Interventni radovi na fasadi Tehničke škole počinju u petak

Prvi posao izvođača biće da ogradi školu i to ogradom visine 2 metra sa ulične strane koja mora biti udaljena 2 m od zida i 5 metara sa dvorišne strane. Izvođač će za intervetne radove na fasadi dobiti dva 2.300.000, 00 dinara.

Tokom prošle godine građevinski inspektor utvrdio je 566 mesta na kojima se žbuka odvojila od podloge i koja preti da otpadne i tada je školi naloženo da obije malter ili sanira fasadu. Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedio je sredstva neophodna za sanaciju najkritičnijih delova fasade.

Izvor: RTV Yueco

Protest učenika i roditelja Tehničke škole "Ivan Sarić"

Protest učenika i roditelja Tehničke škole "Ivan Sarić" Protest učenika i roditelja Tehničke škole "Ivan Sarić" Protest učenika i roditelja Tehničke škole "Ivan Sarić" Protest učenika i roditelja Tehničke škole "Ivan Sarić" Protest učenika i roditelja Tehničke škole "Ivan Sarić" Protest učenika i roditelja Tehničke škole "Ivan Sarić" Protest učenika i roditelja Tehničke škole "Ivan Sarić" Protest učenika i roditelja Tehničke škole "Ivan Sarić"
Pogledaj ostale fotografije

Fasada na objektu Srednje tehničke škole "Ivan Sarić"

Fasada na objektu Srednje tehničke škole "Ivan Sarić" Fasada na objektu Srednje tehničke škole "Ivan Sarić" Fasada na objektu Srednje tehničke škole "Ivan Sarić" Fasada na objektu Srednje tehničke škole "Ivan Sarić" Fasada na objektu Srednje tehničke škole "Ivan Sarić" Fasada na objektu Srednje tehničke škole "Ivan Sarić" Fasada na objektu Srednje tehničke škole "Ivan Sarić" Fasada na objektu Srednje tehničke škole "Ivan Sarić"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 4915

Povezane vesti

Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.