Komentara: 0
Pregleda: 1718

IPA prekogranični projekat

22.10.2010. u 21:22h
Izvor: RTV Yueco
<p>Jedan od IPA prekograničnih projekata, koji je odobren Otvorenom univerzitetu jeste i tzv. PACCLE projekat čiji je cilj doprinos razvoja partnerstva pograničnih inovativnih preduzeća i klasetra, kao i dugoročan ekonomski napredak pograničnog regiona.&nbsp;</p>
IPA prekogranični projekat

Povodom toga predstavnici grada Subotica u oblasti preduzetništva, regionalne privredne komore i Otvorenog univerziteta sastali su se sa gostima iz Mađarske, kako bi utvrdili detalje ovog projekta, tj. njihove saradnje.

Prema rečima ljudi sa Otvorenog univerziteta Mađarska je u prethodnih 5 godina dobila značajna sredstva od nacionalnih i mađunarodnih fondova za podršku osnivanja klasetra. Novi zakon koji je nedavno usvojen u našoj zemlji, a tiče se klasetra, sličan je onom u Mađarskoj, i to je idealna prilika da se ostvari prekogranična saradnja.

Grad Subotica dugo godina nije imala uređen prostor za privlačenje stranih investitora, a pogotovo ne za grinfild investicije. Dobijanjem industrijske zone na prostorima nekadašnjih kasarni kao i u Malom Bajmoku, Subotica je postala pogodno mesto za investitore. Mogućnost osnivanja klastera i mogućnost grinfild investicija, mogu dovesti do povećanja radnih mesta, rasta socijalne sigurnosti, podsticanja izvoza itd.

Suština ovakvih skupova jeste upoznavanje domaćih i starih preduzetnika, onih koji će u budućnosti sarađivati, a uskoro se očekuje i odlazak naših preduzetnika u Mađarsku sa istim ciljem. Vrednost projekta je 120 hiljada eura i trajaće godinu dana.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1718
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.