Komentara: 0
Pregleda: 1318

IPA projektom do više inovacija

09.02.2011. u 14:05h
Izvor: RTV Yueco
IPA projektom do više inovacija

Inovativni način poslovanja u Vojvodini nije na zadovoljavajućem nivou, a najčešće inovativne aktivnosti se svode na nabavku mašina, opreme i softvera, rečeno je na radnom doručku za novinare u organizaciji Regionalnog centra za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Ovaj centar danas je predstavio prekogranični projekat iz IPA programa pod nazivom Konfidekt. Projekat se odnosi na prekograničnu mreža za inovativni razvoj i prenos znanja u južnoj Mađarskoj i Vojvodini. Kako je rečeno na prezentaciji, u Vojvodini nema dovoljno informacija o značaju inovativnog pristupa u poslovanju, potrebna je bolja saradnja i povezivanje istraživačko-razvojnih institucija i preduzeća, a nedostaje koncept i strategija inovativnog razvoja. Kako bi se ovakva slika promenila, u projekat koji je namenjen preduzetnicima i malim i srednjim preduzećima u regionu, inovatorima i drugim istraživačkim institucijama, uključeni su Ekonomski fakultet u Subotici i Univerzitet u Segedinu.

Projekat traje do novembra, vredan je preko 365 hiljada evra i finansira se iz IPA prekograničnog programa Mađarska – Srbija.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1318
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.