Komentara: 1
Pregleda: 5082

Ističe rok za prvu ratu poreza

15.02.2009. u 10:51h
Izvor: Subotičke novine
<p>Prva rata poreza za imovinu za ovu godinu za fizička, pravna lica i preduzetnike dospeva za naplatu 15.februara. Svaki poreski obveznik obračunava i izmiruje ovu obavezu tako &scaron;to u uplatnicu unosi četvrtinu sume zaduženja po poreskom re&scaron;enju iz pro&scaron;le godine.</p>
Ističe rok za prvu ratu poreza

- Bilo bi dobro da se prva rata uplati pre 15.februara, koji pada u nedelju, kako bi se izbeglo plaćanje kamate na neizmirene obaveze, kaže za Subotičke novine Marijana Tarajić, šefica Služba za utvrđivanje i naplatu lokalnih javnih prihoda gradske uprave, koja je od prošle godine nadležna za naplatu poreza za imovinu.

Obveznici poreza na imovinu, koji su već jednom podneli prijavu, nisu dužni da ponovo podnose prijavu, sem ako se nisu promenili podaci u prijavi, a koji bi mogli da utiču na visinu poreza. U slučaju promena kao što su broj članova domaćinstva, nasledstvo, veličine imovine i slično, potrebno je podneti prijavu, pojedinačno za svaku nepokretnost i to najkasnije do 31. marta ove godine.

Gradski poreznici ubrzano štampaju uplatnice koje će na svoje adrese dobiti svi oni koji imaju dug za prošlu godinu veći od 150 dinara, a na njima će se nalaziti i iznos prve rate poreza za ovu godinu. U službi kažu da se štampa oko 35 hiljada uplatnica koje će biti dostavljene građanima najkasnije početkom sledeće nedelje.

Rešenja sa tačno utvrđenom visinom poreza za ovu godinu, prema rečima Tarajićeve, mogu biti gotova tek kada se pregledaju sve prijave promena, tj. nakon 31.marta.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 5082
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.