Komentara: 8
Pregleda: 21489

Ištvan Pastor: Tri "mala" prelaza sa Mađarskom ponovo u funkciji od 14. juna

08.06.2021. u 16:28h
Izvor: Subotica.com
Kako bi se ubrzao protok putnika prema Mađarskoj od 14. juna ponovo će u funkciji biti tri "mala" prelaza i radiće uobičajeno.
Ištvan Pastor: Tri "mala" prelaza sa Mađarskom ponovo u funkciji od 14. juna
Foto: Arhiva

Gostujući jutros na Subotičkom mađarskom radiju, predsednik Skupštine Vojvodine i lider SVM, Ištvan Pastor, izrazio je nezadovoljstvo prema politici mađarskih vlasti povodom situacije na graničnim prelazima, što direktno doprinosi velikim gužvama na ulazu na teritoriju Mađarske i posledično nezadovoljstvu putnika. On je situaciju ocenio neprihvatljivom, ističući da u Banatu ne radi ni jedan granični prelaz prema Mađarskoj, a u Bačkoj samo Horgoš-Reske i Kelebija-Tompa, dok Bački Vinogradi-Ašothalom rade skraćeno i dvokratno.

Ranije popodne Pastor je objavio na svojoj Fejsbuk stranici da je dobio obaveštenje da će od 14. juna (ponedeljak) biti ponovo otvorena tri malogranična granična prelaza sa našim severnim susedom i to Bajmok - Bačalmaš, Bački Vinogradi - Ašothalom i Đala – Tisasiget, koji bi trebalo da rade uobičajeno vreme, od 7 do 19 časova.

Ovo su prelazi na kojima je ranije dozvoljen promet samo za putnička vozila. Osim državljana Srbije i Mađarske navedene granične prelaze mogu da koriste i državljani EU, Švajcarske, Norveške i Islanda.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 21489
Povezane teme

granični prelaz horgoš

granični prelaz Bački Vinogradi

granični prelaz kelebija

granični prelaz bajmok

granični prelaz đala

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.