Komentara: 34
Pregleda: 14077
Foto

Italijanska Caminada gradi proizvodni pogon u Subotici 

08.03.2017. u 12:19h
Izvor: Subotica.com
U Zelenoj sali Gradske kuće gradonačelnik Subotice i vlasnik kompanije "Kaminada", Aldo Alesio Kaminada danas su potpisali Ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta u Industrijskoj zoni „Mali Bajmok“.
Italijanska Caminada gradi proizvodni pogon u Subotici 

Vlasnik kompanije Caminada, Aldo Alesio Kaminada i gradonačelnik grada Subotice, Bogdan Laban, potpisali su ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni Mali Bajmok. Italijanski investitor je kupio zemljište na aukciji površine 1,8 hektara za iznos od nešto više od 23 miliona dinara. Na kupljenom zemljištu će biti izgrađen proizvodni pogon u kojem će inicijalno  biti zaposleno oko 25 ljudi, a taj broj će se u fazama povećavati sve do broja od sto zaposlenih.

- Ovo je dan od velikog značaja za naš grad. Svakodnevno radimo za stvaranje novih radnih mesta, što će i dalje biti prioritet za našu lokalnu samoupravu  - objasnio je gradonačelnik Laban. - Kao što je najavljeno od strane vlasnika Caminada,  trenutno je u fazi izrada projektne dokumentacije koja će biti temelj za izbor potencijalnih izvođača radova za izgradnju proizvodne hale koja će u početku iznositi 2.000 kvadratnih metara.

Italijanska Caminada gradi proizvodni pogon u Subotici 

Kompanija Caminada se bavi proizvodnjom i livenjem plastičnih komponenti koje se koriste u automobilskoj industriji i industriji kućnih aparata.

- Želja nam je da proširimo naše proizvodne kapacitete na 10.000 kvadratnih metara u narednim godinama. Ovo je samo prva faza, a druga i treća takođe predviđaju povećanje broja zaposlenih. U industrijskoj zoni u Subotici posluje jedan od naših kupaca, fabrika Ametek, zbog čega smo se odlučili za investiciju u gradu Subotici - naglasio je Kaminada.

Upravljanje investicijom (project management),  od projektovanja  do izgradnje industrijske hale je  povereno kompanijama grupacije Aliquo Group.

Izvor: Subotica.com
Potpisivanje Ugovora o otuđenju zemljišta za potrebe fabrike "Kaminada" Potpisivanje Ugovora o otuđenju zemljišta za potrebe fabrike "Kaminada" Potpisivanje Ugovora o otuđenju zemljišta za potrebe fabrike "Kaminada" Potpisivanje Ugovora o otuđenju zemljišta za potrebe fabrike "Kaminada" Potpisivanje Ugovora o otuđenju zemljišta za potrebe fabrike "Kaminada" Potpisivanje Ugovora o otuđenju zemljišta za potrebe fabrike "Kaminada" Potpisivanje Ugovora o otuđenju zemljišta za potrebe fabrike "Kaminada" Potpisivanje Ugovora o otuđenju zemljišta za potrebe fabrike "Kaminada"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 2 nedelje
Komentara: 34
Pregleda: 14077

Povezana vest

Povezane teme

privredna zona mali bajmok

bogdan laban

potpisivanje ugovora

fabrika kaminada

otuđivanje zemljišta

Caminada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.